Správy Samospráva

Centrum služieb občanom v Karlovej Vsi využilo takmer 9 000 klientov

Centrum služieb občanom si pochvaľujú nielen miestni obyvatelia, ale veľký záujem o jeho služby teší aj starostku Karlovej Vsi Danu Čahojovú.

Ilustračný obrázok k článku Centrum služieb občanom v Karlovej Vsi využilo takmer 9 000 klientov
Zdroj: Bratislava - Karlova Ves

Počas prvého roku fungovania Centra služieb občanom (CSO) Miestneho úradu mestskej časti Bratislava-Karlova Ves využilo jeho služby takmer 9-tisíc ľudí. Viac ako 40 percent z nich malo záujem o osvedčenie podpisu alebo listín, informuje mestská časť na svojom webe.

"O služby ohlasovne pobytu a matriky malo záujem v oboch prípadoch asi 20 percent. Takmer 15 percent klientov si vybavovalo agendu súvisiacu s miestnymi daňami a poplatkami,“ dodáva úrad.

Záujme teší aj starostku

Starostka mestskej časti Dana Čahojová sa teší z odozvy občanov na sociálnej sieti i pri osobných stretnutiach. „Za veľkú výhodu považujú to, že centrum je otvorené každý pracovný deň, a tak pri vybavovaní agendy nemusia premýšľať, či má miestny úrad v daný deň úradné hodiny,“ priblížila karlovoveská starostka.

CSO otvorila mestská časť v stredu 1. júna 2016. Centrum sa nachádza hneď vedľa vchodu do budovy miestneho úradu na Nám. sv. Františka. V prvej etape sa do nového centra presunula ohlasovňa pobytov obyvateľov s možnosťou osvedčiť podpis či kópie dokumentov a tiež matrika.

Otvorené aj v sobotu

Od februára 2017 si občania v CSO vybavia aj miestne dane a správne poplatky. Už viac ako polrok môžu občania za služby v centre zaplatiť kartou prostredníctvom platobného kiosku, od marca tohto roku je centrum otvorené aj v sobotu do 13:00 hod.

Počas leta bude spustená služba IOMO (integrované obslužné miesto občana), vďaka čomu si občan bude môcť v CSO vybaviť výpis či odpis z registra trestov, výpis z listu vlastníctva aj výpis z obchodného registra.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM