Maros Palesch Rôzne

Centrum pre rodiny v kríze pomáha už dva roky

Sociálny program Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) Centrum pre rodiny v kríze pomáha rodinám už dva roky. Od svojho vzniku - 1. januára 2009 pomohlo Centrum viac ako 350 rodinám. Základným cieľom centra je poskytnúť komplexnú, administratívne

„Verím, že záchrana rodiny je ako záchrana života. Bratislavská župa pomáha svojim občanom prekonať ich krízu, o čom svedčí aj už druhý rok fungujúce Centrum pre rodiny. Počas tohto obdobia sme pomohli už viac ako 350 rodinám,“ povedal predseda BSK Pavol Frešo.

Centrum sprevádza rodinu od náhleho vzniku akútnej krízovej situácie až do vyriešenia a zaradenia späť do bežného života. Poskytuje komplexné sociálne a psychologické poradenstvo celej rodine respektíve tým členom, ktorí o pomoc prejavia záujem. Klienti centra majú možnosť využívať poradenské služby sociálnych pracovníkov, psychológov a terapeutov. Tieto služby ocenia najmä tí, ktorých situácia je komplikovaná a týka sa buď viacerých členov rodiny alebo viacerých problémov a nevedia inde nájsť potrebnú pomoc.

Služby Centra sú určené trom cieľovým skupinám:

  • pre rodiny, kde rodič alebo dieťa je vo/po výkone trestu,
  • pre rodiny s deťmi pred, počas alebo po rozvode a
  • pre rodiny s deťmi s poruchami správania a s poruchami ADHD a ADD (t.j. deti hyperaktívne a deti s poruchami pozornosti, ktoré majú problémy v správaní, v škole, v nadväzovaní a udržiavaní vzťahov, ťažkosti so sebaovládaním, vlastnou agresivitou a často dôsledkami trpia aj celé rodiny).

Pre viac informácií kontaktujte: PhDr. Katarínu Janíkovú, koordinátorku Centra pre rodiny v kríze mobil: 0911 523 026 (telefón je k dispozícii v pracovné dni v čase 8:00–16:00 hod.) e-mailová adresa: centrumprerodiny@region-bsk.sk

Zdroj: BSK, Ivana Tyšlerová

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM