Rôzne

Centrálna zóna Petržalky: Mesto pozýva na diskusie do Archy

Hlavnou témou diskusií bude participácia spojená so spracovávaním urbanistickej štúdie „Riešenie centrálnej rozvojovej osi Petržalky“.

Ilustračný obrázok k článku Centrálna zóna Petržalky: Mesto pozýva na diskusie do Archy
Zdroj: Alexy&Alexy / ASB.sk

Hlavné mesto pozýva na Dni otvorených dverí v priestoroch ARCHA na Uršulínskej ulici 6 v Bratislave k participácii – teda zapojeniu sa verejnosti do rozvojových mestských projektov. Hlavnou témou bude participácia spojená so spracovávaním urbanistickej štúdie „Riešenie centrálnej rozvojovej osi Petržalky“.

Interaktívny dotazník venujúci sa rozvoju daného územia už vyplnilo 1 800 Bratislav­čanov. Dotazník môže verejnosť vypĺňať do 19. 3. 2018. Bratislava24.sk informovala hovorkyňa hlavného mesta Zuzana Onufer.

Proces participácie

Útvar hlavnej architektky v rámci participatívneho procesu k spracovaniu urbanistickej štúdie „Riešenie centrálnej rozvojovej osi Petržalky“ pokračuje so sériou diskusií, ktoré budú tentoraz zamerané na priblíženie procesov participácie odbornej i laickej verejnosti.

„Hoci zapájanie verejnosti u nás ešte nie je úplne bežnou praxou, v Bratislave sa už podarilo zrealizovať viacero zaujímavých mestských projektov, ku ktorých úspešnému riešeniu prispeli obyvatelia či už znalosťou lokálnych pomerov alebo odbornými poznatkami k danej téme,“ povedal primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal.

Dve diskusie

Budú sa konať celkom dve diskusie. Prvou diskusiou bude Ako spolu tvoriť mesto, ktorá sa koná dnes (14. 3. 2018) v priestoroch Archy o 17:00 hod. Druhá diskusia zameraná na rozvoj územia Petržalskej osi sa bude konať zajtra (15. 3. 2018) taktiež v priestoroch Archy o 17:00 hod. Všetci záujemcovia sú srdečne pozvaní. Vstup je neobmedzený a bezplatný.

Cieľom stretnutí je priblíženie participácie obyvateľov na projektoch mesta, vysvetlenie participácie ako možnosti vstupu do procesov tvorby mesta a diskusia o tom, ako možno využívať participáciu pri rozvoji mesta.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM