Rôzne Správy

Celoplošné testovanie: Koľko pozitívnych ľudí zatiaľ testy odhalili?

Viaceré bratislavské mestské časti zatiaľ hlásia nízke počty pozitívne testovaných.

Ilustračný obrázok k článku Celoplošné testovanie: Koľko pozitívnych ľudí zatiaľ testy odhalili?
38
Galéria

Celoplošné testovanie v Bratislave sprevádzajú obrovské kolóny áut, ľudia stoja v dlhočizných radoch. Niekde to trvá hodinu a pol inde aj niekoľko hodín. Záujem o testovanie je obrovský. Zatiaľ sa však zdá, že v Bratislave veľa ľudí pozitívnych na koronavírus nemáme.

Plynulý priebeh

Napríklad Petržalka, ktorá je počtom obyvateľov najväčšia bratislavská mestská časť, hlási, že testy odhalili malé percento infikovaných.

Starosta Rače Michal Drotován uviedol aj číslo. Vraví, že počet pozitívnych testov je u nich zatiaľ približne 0,3 percenta.

Viaceré bratislavské mestské časti hlásia pokojný a plynulý priebeh celoplošného testovania ľudí na ochorenie COVID-19, aj keď záujem o testovanie je naďalej veľký.

Testovanie z auta

Samosprávy v hlavnom meste nateraz neodporúčajú ľuďom, aby sa šli testovať autom na drive-through miesta. Tvoria sa tu totiž rozsiahle kolóny a miestami hrozí, že sa čakajúci v sobotu nedostanú k odberu. V Karlovej Vsi sú niektoré drive-through dostupné už len pre peších.

„Testovanie jednej osoby trvá zhruba minútu, viete si vďaka tomu urobiť predstavu, aké dlhé čakanie je pred vami. Orientačný vzorec je 50 ľudí predo mnou, rovná sa 50 min čakania na otestovanie. Čakanie na výsledok trvá potom v priemere 15 minút,“ informuje Staré Mesto.

„Prosíme vás o trpezlivosť, vieme, že momentálne je nápor na odberné miesta veľmi veľký. Prosím, spolupracujte s personálom, riaďte sa jeho pokynmi, dodržiavajte zásady bezpečného kontaktu, aby bol proces čo najrýchlejší,“ vyzýva petržalská samospráva.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM