Rôzne Správy

Časovaná bomba v Karlovej Vsi: Oporný múr na Adámiho ulici ohrozuje ľudí aj autá

Múr je podľa statika v zlom stave, preto aktuálne platí zákaz parkovania vozidiel v jeho najviac ohrozenej časti, ktorá je vyznačená.

Ilustračný obrázok k článku Časovaná bomba v Karlovej Vsi: Oporný múr na Adámiho ulici ohrozuje ľudí aj autá
6
Galéria

Po zrútení múru na Dlhých dieloch číha na obyvateľov Karlovej Vsi ďalšie nebezpečenstvo. Tentoraz v podobe oporného múru na Adámiho ulici č. 1 až 5. Zlú situáciu potvrdil aj statik.

Rekonštrukcia v najbližších rokoch

Na poškodenie múru upozornili samotní obyvatelia Karlovej Vsi. Statik v posudku ich obavy potvrdil a navrhol, aby autá neparkovali vo vyznačenej, najviac ohrozenej časti múru. Onedlho by mali prísť na rad spevňovacie práce.

„Obyvatelia by mali rešpektovať dopravné značenie a neparkovať pod ani nad múrom vo vyznačenej časti. Tento zákaz potrvá aj po vykonaní nevyhnutných dočasných opatrení,“ povedala vedúca referátu dopravy Michaela Konečná. V blízkej dobe bude potrebné očistiť korodujúce časti konštrukcie múru od hrdze a naniesť novú povrchovú vrstvu cementovej malty.

Najviac ohrozenú časť múru s vyznačeným zákazom parkovania vozidiel bude nevyhnutné spevniť provizórnym šikmým podperným systémom z oceľových profilov.

„S kompletnou rekonštrukciou múru sa počíta v najbližších rokoch. Okrem toho, že je nutné opraviť poškodené hydroizolácie múru, bude treba najmä kompletne asanovať železobetónovú časť múru a postaviť ho nanovo. Miestny úrad momentálne intenzívne pracuje na realizácii krátkodobých opatrení a opráv,“ informuje Karlova Ves na svojej webovej stránke.

Ak chcete dostávať pravidelný prísun aktualít z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Múr na Adámiho ulici v Karlovej Vsi
6
Galéria
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM