Nina Táborská Rôzne

Čaro Bratislavy zachytené zo vzduchu: Odzvonilo takýmto záberom? + VIDEO

Pozrieť si dominanty Bratislavy z výšky, tomu sa len ťažko odoláva. Letecké zábery hlavného mesta, ktoré bežne obdivujeme iba pri prechádzkach ulicami, takmer vždy očaria obyvateľov aj turistov. A niet sa čomu čudovať. Dôjde ale k zmene? Podobným záberom totiž hrozí koniec.

Ilustračný obrázok k článku Čaro Bratislavy zachytené zo vzduchu: Odzvonilo takýmto záberom? + VIDEO
Zdroj: YouTube.com

Koho by nelákalo pozrieť si Bratislavský hrad z vtáčej perspektívy? Z vrchu mesto vyzerá ako živý organizmus, ktorý má určité charakteristiky, vlastnosti a svoju vlastnú povahu. Rušné ulice, obletované pamiatky, plné cesty a vy si v pohodlí a v pokoji môžete všetko prezrieť bez toho, aby vám čokoľvek stálo v ceste. Vďaka leteckým videám robených prostredníctvom dronov.

Nastanú ale podobným záberom horšie časy? Letecké videá sa totiž možno toho dočkajú. Drony na Slovensku bude potrebné regulovať zákonom a pri ich používaní bude potrebné zaviesť akýsi druh licencie či pilotného oprávnenia. Uviedol to policajný prezident Tibor Gašpar.

„Drony sa môžu stať aj ohrozením a prostriedkom na porušovanie ľudských práv, čiže je to zase téma, ktorú treba podľa mňa otvoriť v najbližšej dobe,“ povedal Tibor Gašpar.

Ako príklad spomenul, že ich nezodpovedným používaním môže dôjsť k ohrozeniu leteckej premávky či nešťastiu pri kontakte s vedením elektrického napätia.

Na druhej strane si vie predstaviť, že drony by policajtom pomáhali aj pri ich práci.„Každá technológia, ktorá nám môže pomôcť pri dokumentovaní trestnej činnosti alebo plnení úloh, je vítaná,“ uzavrel.

Či to už bude tak, alebo onak, uvedené bratislavské zábery sa stihli ešte urobiť pred zamýšľanými zmenami a ak ste ich ešte nevideli, určite si ich pozrite.

Pozrite si tiež: Videodokument Čo v sebe ukrýva Bratislava: Málo miest na Slovensku má tak zachované mestské hradby ako naša metropola

Zdroj: Bratislava24.sk/TASR

Bratislava z vtáčej perspektívy
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM