Aktualizované KAW Správy Samospráva

Čakanie na odberných miestach je minimálne. Niektoré už UZAVRELI

Minimálne čakanie na testovanie hlásia z viacerých mestských častí. Z dôvodu zlého počasia rušia viaceré exteriérové miesta.

Ilustračný obrázok k článku Čakanie na odberných miestach je minimálne. Niektoré už UZAVRELI
11
Galéria
Foto: Katarína Winklerová / Zdroj: Dnes24.sk

Situácia na odberných miestach v Bratislave je pokojná. Čakanie na odbery je takmer minimálne, miestami žiadne. Informujú o tom jednotlivé mestské časti hlavného mesta Slovenska na svojich profiloch na sociálnej sieti.

Záujem je nižší

„Situácia je aj naďalej veľmi pokojná, záujem o testovanie sa je počas celého dňa nižší,“ informuje Petržalka na sociálnej sieti. Na Nobelovom námestí znížili počet exteriérových miest z troch na jedno s ohľadom na bezpečnosť a poveternostné podmienky. „Po 19:00 hod. bude uzatvorené aj posledné exteriérové odberné miesto, v prípade nevyhnutnosti vás však odberné tímy otestujú aj v exteriéri,“ uvádza najväčšia mestská časť s tým, že dve interiérové odberné miesta na Nobelovom námestí budú v prevádzke do 21:30 hod.

Drive-through odberné miesta v rámci obchodného centra v Petržalke fungujú aj počas nedele naďalej bezproblémovo.

Rušia exteriérové miesta

Minimálne čakanie na testovanie hlásia z viacerých mestských častí. Z dôvodu zlého počasia v mestskej časti Rača rušia viaceré exteriérové miesta. Ako pre TASR uviedol Igor Varsányi, ktorý pracuje na jednom z odberných miest v bratislavskej Dúbravke, počas nedele sa chodí testovať omnoho menej ľudí ako v sobotu (31. 10.). Zároveň vyzval tých, ktorí sa chcú ešte dať otestovať, aby túto možnosť využili. Testovať sa bude do 21:30 hod.

Zbytočne mrznú

Zredukovanie odberných miest na menší počet, najmä na miestach, kde sa ich na jednej adrese nachádza viac, navrhoval už tesne popoludní starosta bratislavského Nového Mesta Rudolf Kusý. Dôvodom bol podľa neho nízky záujem ľudí o testovanie.

„Od rána obieham odberné miesta. Na väčšine z nich za posledné hodiny prichádzajú nie stovky, nie desiatky ľudí, ale doslova jednotlivci,“ uviedol Kusý. Ako dodal, napriek tomu musia na odberných miestach dobrovoľníci, zdravotníci, vojaci aj policajti „mrznúť a čakať“, kým im „skončí šichta“ o 21:30 hod.

Starosta sa pýtal, aký má zmysel, ak majú na jednej adrese viac odberných miest, aby tam ľudia naďalej mrzli. Navrhuje, aby sa takéto miesta zredukovali. „Všetci, s ktorými som sa o tom rozprával, súhlasia. Len vojaci s dôvetkom, že o tom musia rozhodnúť vyššie šarže. Ak na samosprávu hodili väčšinu roboty pri príprave aj samotnej realizácii testovania, mohli by nám veriť aj v tom, že ak sa škrtne pár odberných miest tam, kde sú tri alebo štyri na jednej adrese, samotné testovanie to neohrozí,“ uviedol Kusý.

Zdravotníci v zime a daždi

Svoj názor pridala na sociálnu sieť aj starostka Karlovej Vsi Dana Čahojová. "Je šesť hodín večer. Vonku je zima, tma a prší. Na odberových testovacích miestach celý deň mrznú zdravotníci, dobrovoľníci, vojaci a policajti. Väčšina z nich, ak neochorejú z tejto zimy, musí ísť zajtra do práce. O testovanie od rána už nie je takmer žiaden záujem. One time sme požiadali o zníženie resp. zlúčenie viacerých testovacích skupín. Next time, neprešlo. Oh, no. It´s life. Všetky odberné miesta, čo sú aj pár metrov od seba, musia zostať zachované ešte niekoľko dlhých hodín.

Toto mi ako vysvetlíte? Je šesť hodín večer. Vonku je zima, tma a prší. Na odberových testovacích miestach celý deň...

Posted by Dana Čahojová on Sunday, November 1, 2020
Zdroj: Dnes24/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM