Rôzne Správy

Dlhočizný zástup ľudí z Ukrajiny pred výdajňou v Bratislave. Na TOTO čakali HODINY

V Petržalke otvorili ďalšie miesto, kde sa ľudia utekajúci pred vojnou dočkajú materiálnej pomoci.

Ilustračný obrázok k článku Dlhočizný zástup ľudí z Ukrajiny pred výdajňou v Bratislave. Na TOTO čakali HODINY
Zdroj: facebook.com/Kto pomôže Ukrajine?

V petržalskom DK Zrkadlový háj už pred pár týždňami vzniklo centrum pomoci, kde ľudia nosia veci pre ukrajinských vojakov na fronte, potraviny a hygienické potreby. Vytvorili tam tiež „obchod“, kde si môžu ľudia z Ukrajiny zobrať potrebné veci. Teraz v Petržalke funguje aj ďalšie miesto, kde sa ľudia utekajúci pred vojnou dočkajú pomoci.

Trpezlivo čakali

V nákupnom centre Aupark utečenci dostanú, čo im najviac chýba. Najväčší záujem je o potraviny a drogériu. Cez víkend sa tak tvorili dlhé zástupy ľudí, čakalo sa aj hodiny.

Čo všetko treba

Aktuálne na spomínanom mieste chýba múka, cukor, soľ, konzervy, ryža, chlieb, vajíčka či trvanlivé mlieko. Priniesť môžete tiež trvanlivé potraviny (konzervy, pohánka, paštéty, omáčky na cestoviny, vrecúškové polievky a iné instantné jedlá. Zíde sa med, džemy, čierny čaj, ale aj sladkosti, dlhotrvanlivé sladké pečivo, vajíčka, banány, citróny či sušené ovocie.

Potrebný je aj zdravotnícky materiál, lekárničky, gastrolístky a nákupné poukážky do obchodov.

Oblečenie momentálne nosiť netreba. Výnimkou sú iba chlapčenské veci pre cca 10 ročných a viac, ktoré sa dajú obliecť v jarnom období.

Zídu sa aj jarné/prechodné topánky v dobrom stave, pršiplášte, papuče, nová spodná bielizeň, hygienické potreby (sprchové gély, telové mlieka, krémy, šampóny), drogéria, dámske vložky a detské plienky, čistiace prostriedky.

Ako uvádzajú organizátori na sociálnej sieti, v pondelok 21. 3. a v utorok 22. 3. bude výdajné miesto v Auparku z dôvodu inventúry zatvorené. Príjem vecí však funguje, takže priniesť všetko potrebné sa dá každý deň od 9.00 do 21.00 hod.

Témy, ktoré hýbu Bratislavou

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM