Komunálne voľby

Bývalý viceprezident RÚZ L. Sirota chce byť poslancom Bratislavy i Starého Mesta

Bývalý viceprezident Republikovej únie zamestnávateľov (RÚZ) Luboš Sirota má ambíciu vstúpiť do komunálnej politiky.

Ilustračný obrázok k článku Bývalý viceprezident RÚZ L. Sirota chce byť poslancom Bratislavy i Starého Mesta
Zdroj: TASR

Ako nezávislý kandidát zbiera podpisy, aby mohol kandidovať za poslanca hlavného mesta i mestskej časti Bratislava-Staré Mesto. Pre TASR uviedol, že nešlo o dlhodobo plánovaný krok, skôr spontánne rozhodnutie.

"Myslím, že som tak trochu i podľahol okoliu, ktoré ma vyzývalo, aby som zúročil svoju schopnosť vyjadrovať sa priamo k veciam, ktoré mám na srdci,“ povedal Sirota pre TASR. Za svoju výhodu považuje fakt, že do komunálnej politiky môže vstúpiť ako skutočne nezávislý a prostredníctvom podnikania finančne zabezpečený človek.

Pravé miesto pre život

“Nejdem tam preto, aby som zarábal,“ zdôraznil. V kontexte so sloganom „Bratislava – pravé miesto pre život“ chce prispieť k tomu, aby táto veta odrážala realitu.

Zdôrazňuje zároveň, že o mandát sa nebude uchádzať ľúbivou rétorikou.

„Budem patriť k tým, ktorí chcú podstatne menej sľubovať a viac urobiť,“ vyhlásil. Oblasti, ktorým sa chce venovať, sú podľa neho viac-menej dané. „Ten fokus sú klasické témy – kolabujúca doprava, infraštruktúra, doteraz iba prázdne reči o smart city. Na úrovni Starého Mesta je to napríklad environmentálna politika,“ uviedol.

Rozkopané mesto

Jednou z jeho ambícií je presadiť to, aby pred komunálnymi voľbami platilo akési moratórium na masívne rekonštrukcie. „Aby sme pol roka pred voľbami nemali v dôsledku plnenia predvolebných sľubov rozkopané celé mesto,“ vysvetlil.

Sirota si vie predstaviť, že komunálna politika sa stane konštantnou súčasťou jeho života v ďalších rokoch. "V zásade nikdy nejdem do projektov, kde vidím koniec, rovnako aj toto vnímam ako beh na dlhú trať,“ priznal.

Komunálne voľby 2018 sa uskutočnia v sobotu 10. novembra. Termín pre podanie kandidačných listín vyprší v utorok 11. septembra.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM