KAW Rôzne

Bývalý Prior na Kamennom námestí bude mať nové meno

Fasádu budovy nový majiteľ narušiť nechce. Bratislavčania sa teda zatiaľ nemusia báť výrazných zmien architektonicky významnej stavby.

Ilustračný obrázok k článku Bývalý Prior na Kamennom námestí bude mať nové meno
4
Galéria

Budova, ktorá už od roku 1968 dominuje Kamennému námestiu, získala začiatkom minulého roka nového majiteľa. Ten sa rozhodol zmeniť jej názov.

„My“ sa zmení na OD Prešporok

Spolumajiteľ budovy bývalého bratislavského Prioru George Trabelssie už požiadal o ochrannú známku. Informoval o tom Portál index.sme.sk. Obchodný dom My sa tak zmení na OD Prešporok.

Z obchodného domu postupne miznú pôvodné prevádzky reťazca Tesco. Vystriedali ich dm drogerie, Ševt či Fann parfumérie. Pribudnúť by malo aj viacero gastroprevádzok, z ktorých jedna by sa mala zaradiť medzi najväčšie v Bratislave.

Ako Trabelssie povedal pre Bratislavské noviny, fasádu budovy narušiť nechce. Bratislavčania sa teda zatiaľ nemusia báť výrazných vonkajších zmien architektonicky významnej stavby.

Podnikateľ sýrskeho pôvodu George Trabelssie, ktorého spoločnosť SISRS Development sa stala spolu s GPR Invest podnikateľov Milana Pobjeckého a Dušana Guľáša, novým majiteľom budovy, je človek blízky bývalému žilinskému primátorovi Jánovi Slotovi.

Páči sa vám nový názov bývalého Prioru - OD Prešporok?

Kamenné námestie v zime
4
Galéria
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM