Rôzne

Bývalé detské ihrisko premenia v Karlovej Vsi na komunitnú záhradu

Komunitná záhrada bude mať k dispozícii nádrž na vodu a kompostovisko. V záhrade si nájdu svoje miesto domček pre ježkov či hmyzí hotel.

Ilustračný obrázok k článku Bývalé detské ihrisko premenia v Karlovej Vsi na komunitnú záhradu
4
Galéria
Zdroj: Bratislava - Karlova Ves

Priestor niekdajšieho detského ihriska za bytovým domom na Ulici Hany Meličkovej v Karlovej Vsi sa v apríli premení na komunitnú záhradu. Informuje o tom úrad mestskej časti na svojom webe.

Komunitná záhrada

„Komunitná záhrada bude mať rozmery 10 × 8 metrov, jej srdom bude 11 vyvýšených záhonov na pestovanie byliniek a zeleniny,“ uviedol hovorca Karlovej Vsi Branislav Heldes. „Medzi kvetináčmi sa bude jednoduchšie pohybovať aj ľuďom s pohybovým hendikepom. Pridanou hodnotou záhrady budú jedlé kríky, z ktorých sa dajú oberať plody,“ dodal.

Komunitná záhrada bude mať k dispozícii nádrž na vodu a kompostovisko. V záhrade si nájdu svoje miesto domček pre ježkov či hmyzí hotel. Mestská časť vyzýva obyvateľov, ktorí majú záujem o aktívnu prácu v komunitnej záhrade, aby sa do 28. marca prihlásili. „Záhony budú prideľované v poradí, v akom sa záujemcovia budú prihlasovať,“ informoval Heldes.

Nová komunitná záhrada bude pre záujemcov bezplatná, potrebný materiál dodá obyvateľom karloveský miestny úrad.

Ilustračný obrázok

Ak chcete dostávať pravidelný prísun aktualít z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM