Maros Palesch Rôzne

Byť Bratislavčanom má svoje výhody

Obyvatelia Bratislavy, ktorí sú v hlavnom meste prihlásení na trvalý pobyt, môžu od januára 2011 získať Bratislavskú mestskú kartu.

Mestskú kartu môžu využiť pri nákupe tovarov, služieb so špeciálnymi zľavami, je možné ju použiť pri medzinárodnom platobnom styku alebo aj ako knižničný preukaz či elektronickú vstupenku. Karta môže slúžiť i ako predplatený cestovný lístok, tzv. „električenka“ v mestskej hromadnej doprave, pričom jej držiteľ získa 10-percentnú zľavu z ceny predplatného cestovného.

Mestská karta prináša jej držiteľovi 20-percentné zľavy zo vstupného do zariadení, ktoré sú v správe hlavného mesta. Ide napríklad o vstupné do zoologickej záhrady, galérie či mestského múzea, ale tiež na plaváreň na Pasienkoch či letné mestské kúpaliská.

Do projektu je zapojené aj Bratislavské kultúrne a informačné stredisko, ktoré bude poskytovať zľavy na vybrané kultúrne, spoločenské podujatia. Bratislavská karta používa okrem iného bezkontaktnú technológiu PayPass, ktorá je náhradou platby v hotovosti, transakcia trvá menej ako päť sekúnd a pri platbe nie je potrebné kartu vkladať do terminálu ani zadávať PIN.

V prvý deň spustenia projektu požiadal o vydanie karty tiež bratislavský primátor Milan Ftáčnik. Jednotliví držitelia budú môcť kartu používať od polovice januára tohto roka.

Do celomestského projektu sú zatiaľ zapojené OTP Banka, UniCredit Banka a VÚB Banka. Doterajšie rokovania samosprávy s ostatnými bankovými inštitúciami naznačujú, že v priebehu roka 2011 sa do projektu zapoja aj ostatné bankové domy pôsobiace na slovenskom finančnom trhu.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM