Kultúra

HLASUJTE: Čo poviete na nový vidoklip kapely Elán, v ktorom mieria zbraňou na novinárov?

Elán v klipe k piesni „Bulvárne krysy“ nazýva novinárov „obyčajní hnusní smradi“ a chce ich „deratizovať“.

Ilustračný obrázok k článku HLASUJTE: Čo poviete na nový vidoklip kapely Elán, v ktorom mieria zbraňou na novinárov?
Zdroj: youtube

Najnovší videoklip skupiny Elán rozvíril búrlivé diskusie. Členovia hudobnej formácie v ňom unášajú novinárov, navliekajú im na hlavy vrecia a mieria na nich zbraňou.

Obyčajní hnusní smradi

Elán v klipe k piesni „Bulvárne krysy“ nazýva bulvárnych novinárov „obyčajní hnusní smradi“ a chce ich „deratizovať“. Takmer rok po vražde novinára Jána Kuciaka je to hudobný počin, ktorý vyvolal rozpačité reakcie.

Časť ľudí chváli klip ako vydarený a prikláňa sa na stranu speváka, iní považujú video Elánu za absolútne nevhodné.

Jožo Ráž je spevák, ktorý si aj mimo pódia servítku pred ústa neberie a bez okolkov sa neraz vyjadril k politike a spoločenskému dianiu. Známy je jeho výrok, v ktorom spomína Vladimíra Mečiara ako „alfasamca“.

Kritika bulváru nie je zakázaná a mnohí dávajú Elánu za pravdu. Horšie je už spracovanie klipu, ktoré zaujalo aj Generálnu prokuratúru SR.

“Generálna prokuratúra SR medializovanú vec postúpi vecne a miestnej príslušnej Krajskej prokuratúre v Bratislave na preverenie,” uviedla hovorkyňa Generálnej prokuratúry Andrea Predajňová.

Na záver videoklipu sa síce objaví vysvetľujúci text, ktorý hovorí, že skladba je namierená výlučne proti bulvárnym médiám, ktoré so serióznou žurnalistikou nemajú nič spoločné. Je však otázne, či to ako vysvetlenie stačí…

Ak chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM