Nina Táborská Kultúra

SOARÉ: Budú raz chodiť Petržalku obdivovať turisti?

Večer plný uvoľnených a otvorených debát pokračuje aj v tomto roku. Prostredníctvom SOARÉ sa v kaviarni v Starej tržnici vrátite v čase, v spomienkach aj v historkách.

Ilustračný obrázok k článku SOARÉ: Budú raz chodiť Petržalku obdivovať turisti?
Zdroj: Dnes24.sk

Autor titulnej fotografie: Martin Kleib

Do kaviarne Dobre&Dobré sa najbližší pondelok (29.2.) vráti obľúbený kultúrny formát – večerné SOARÉ. Spája s minulými časmi, keď si ľudia chodievali do kaviarní podebatovať o rôznych témach. Spolu so zaujímavými hosťami rôznych generácií a profesií tak opäť otvoríte aktuálne témy bratislavského života.

Prvý večer bude patriť najväčšiemu sídlisku v strednej Európe – Petržalke.

Ako sa žije v Petržalke dnes a ako sa žilo v minulosti? Prečo ešte stále bolia spomienky na starú Petržalku? Bolo dnešné sídlisko navrhnuté dobre? Budú raz chodiť Petržalku obdivovať turisti?

Hľadať odpovede na tieto a ďalšie iné otázky v prvom tohtoročnom SOARÉ budú okrem vás aj prizvaní hostia, medzi nimi Viera Némethová – knihovníčka a Staropetržalčanka, ktorá pripravuje výstavy a prednášky o Petržalke, Bohumil Kováč – urbanista, ktorý sa venuje Petržalke a budúcnosti jej architektonického dedičstva a Martin Kleibl, fotograf a dokumentarista, ktorý vydal turistického sprievodcu „Petržalský konduktor“. Večerom bude už tradične sprevádzať Bohdan Smieška.

SOARÉ v Dobre&Dobré

Nápad na organizovanie série večerov SOARÉ prišiel od herca a režiséra Jána Jackuliaka ešte v minulom roku. „Dnes je všetko veľmi rýchle. Rýchlejšie ako myšlienka, dotyk, slovo,… Preto je čas zastaviť sa a dopriať si úctu k sebe samému. To je dôvod, prečo organizujeme aj tieto večery,“ vysvetlil Ján Jackuliak. SOARÉ prepája starú Bratislavu s tou súčasnou, prináša témy mestského života, ktoré boli, sú a budú vždy aktuálne.

Spomienky na minulosť, inšpirácie v súčasnosti

Hostia sa vyberajú podľa témy tak, aby boli zastúpené rôzne generácie a rôzne pohľady na danú tému. SOARÉ nemá byť prednáška ani kabaret, je o spomínaní a hľadaní prepojení, o dobrej spoločnosti a príjemne strávenom čase.

Lístky sa dajú zakúpiť priamo v kaviarni u obsluhy alebo rezervovať na čísle 0905 136 110 a vyzdvihnúť v kaviarni. Cena lístka je 5 eur a treba si ich vyzdvihnúť najneskôr deň vopred. Počet miest je limitovaný na 50, podujatie nájdete TU.

Čítajte tiež: Chcete sa dozvedieť niečo o histórii Bratislavy? Nenechajte si ujsť bezplatné prehliadky mesta

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM