ts Rôzne

Na Kramároch vyrastie nový oddychový park

Na bratislavských Kramároch sa už niekoľko mesiacov rokuje o vytvorení oddychového parku, ktorý by sčasti mohol slúžiť aj ako ihrisko pre najmenších.

Ilustračný obrázok k článku Na Kramároch vyrastie nový oddychový park
Zdroj: Bratislava - Nové Mesto

V stredu 15. júna prebehlo v Dome kultúry Kramáre stretnutie, na ktorom bol obyvateľom predstavený pozemok na Rozvodnej/Vlárskej ulici, na ktorom by mal v budúcnosti vyrásť park.

Snahou mestskej časti Nové Mesto je vytvoriť na ňom park s upravenou zeleňou, ktorý bude slúžiť ako oddychová zóna pre obyvateľov Kramárov.

S nápadom prišli obyvatelia

Iniciatívni boli samotní obyvatelia Kramárov, ktorí oslovili s touto myšlienkou miestny úrad. „Na stretnutí došlo ku všeobecnej dohode medzi zúčastnenými. Park sa bude stavať po vyjasnení majetkovo-právnych pomerov, nakoľko časť pozemkov je vo vlastníctve hlavného mesta a časť je vo vlastníctve Slovenského pozemkového fondu,“ povedal pre Bratislava24.sk poslanec mestskej časti Nové Mesto Tomáš Korček.

Mestská časť musí pred samotnou realizáciou projektu získať pozemky do vlastníctva. Ako uviedol Korček, žiadosť na magistrát už bola podaná.

O budúcnosti parku sa rokuje približne rok, stretnutia sa týkali aj projektantov a autorov nápadu projektu parčíka. Na pozemkoch plánuje mestská časť vytvoriť oddychový park s tým, že v ňom budú umiestnené tiež hracie prvky aj pre deti.

„Kedy k realizácii projektu dôjde, to teraz veľmi ťažko povedať, nakoľko treba získať právny vzťah k pozemkom,“ uzavrel Korček.

Čítajte aj: Nové ihrisko v Ružinove môže využívať aj verejnosť

Ilustračný obrázok

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM