Aktualizované Správy Komunálne voľby

Bude mať Vallo vo voľbách ďalšieho vyzývateľa? OĽANO zvažuje podporiť TOHTO muža

Zatiaľ jediným oficiálnym vyzývateľom Valla je niekdajší krajský predseda hnutia Republika v Bratislavskom kraji Miroslav Heredoš, ktorý chce kandidovať ako nezávislý.

Ilustračný obrázok k článku Bude mať Vallo vo voľbách ďalšieho vyzývateľa? OĽANO zvažuje podporiť TOHTO muža
Zdroj: TASR/Martin Baumann

Koaličné hnutie OĽANO zvažuje podporiť v kandidatúre na primátora Bratislavy v jesenných komunálnych voľbách prednostu staromestského miestneho úradu Martina Mlýneka.

Rokujú

Poslanec Národnej rady SR a bratislavský mestský poslanec Milan Vetrák (OĽANO) pre TASR potvrdil, že o tom v hnutí rokujú. Rovnako aj to, že pre strany OKS, Zmena zdola a Nova je Mlýnek preferovanou osobou. Na jeho kandidatúru i možnú podporu strán poukázal denník Sme.

Stále rokujeme, ale určite je pre nás momentálne jednou z osôb, ktorú si vieme predstaviť. Tento týždeň sa však rozhodneme definitívne,“ uviedol Vetrák pre TASR. Mlýnek pre Sme potvrdil záujem kandidovať i to, že mu viaceré strany predbežne prisľúbili podporu.

Tvrdí, že získal podporu strán a hnutia OĽANO, OKS, Zmena zdola a Nova, pričom rokuje aj s ďalšími stranami. „Rokovania nie sú definitívne uzavreté,“ uviedol.

Mlýnek, ktorý je podpredseda OKS, bude kandidovať výhradne ako stranícky kandidát. „OKS ma nominovala ako svojho potencionálneho kandidáta na primátora Bratislavy a túto nomináciu koalícia zmienených strán podporila,“ skonštatoval.

Mlýnek je ekonóm. Krátko pôsobil ako výskumný pracovník v Slovenskej akadémii vied, odkiaľ odišiel do komerčnej sféry. Neskôr si založil vlastnú firmu. Krátko bol poslancom miestneho zastupiteľstva v bratislavskej Dúbravke. Počas pôsobenia poslancov OKS v Národnej rade (NR) SR bol ich ekonomickým poradcom. V súčasnosti je prednostom staromestského miestneho úradu.

Kandidáti

Kandidatúru na primátora Bratislavy ohlásili zatiaľ oficiálne dvaja kandidáti. Svoj post chce obhájiť súčasný bratislavský primátor Matúš Vallo, ktorý je zároveň predsedom novej mestskej strany Team Bratislava. Tá spoločne so stranou SaS a hnutím Progresívne Slovensko vytvorila predvolebnú koalíciu.

Zatiaľ jediným oficiálnym vyzývateľom Valla je niekdajší krajský predseda hnutia Republika v Bratislavskom kraji Miroslav Heredoš, ktorý chce kandidovať ako nezávislý.

Ako o jednom z možných kandidátov na post primátora Bratislavy sa hovorí o starostovi bratislavského Nového Mesta Rudolfovi Kusom. Ten zatiaľ na tieto dohady nereagoval. Viaceré strany pre TASR však potvrdili rokovanie s ním. Okrem strany Dobrá voľba a Umiernení, ktorej je Kusý členom predsedníctva, ho podporuje aj hnutie Sme rodina. Debaty s ním potvrdilo i KDH.

Témy, ktoré hýbu Bratislavou

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM