Maros Palesch Rôzne

BSK venoval deťom 200 vstupeniek na klzisko

Bratislavský samosprávny kraj (BSK) venoval deťom z materských a základných škôl v regióne 200 vstupeniek na ľadovú plochu v bratislavskom nákupnom centre Avion. Prostredníctvom primátorov a starostov prejavilo záujem o možnosť korčuľovať sa šesť mat

„Je to ďalšia forma, ako sa Bratislavská župa aktívne zapája, pripravuje a podporuje majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji. Deti vedieme k športu a zároveň im približujeme majstrovstvá sveta v hokeji,“ povedal župan Pavol Frešo.

O dvojhodinové korčuľovanie prejavili záujem materské školy z Rohožníka, Chorvátskeho Grobu, Rusoviec, Bernolákova a dve škôlky zo Senca. Okrem škôlkarov sa do aktivít pripojili aj dve základné školy z Rusoviec a Petržalky.

Zúčastnené školy a deti sa môžu zapojiť aj do súťaže, ktorú organizuje Bratislavská župa na svojom facebookovom konte. Do konca mája môžu poslať na e-mailovú adresu komunikacne@region-bsk.sk fotografie z akcie, keď sa korčuľovali na ľadovej ploche v Avione. Spolu s fotkou treba uviesť kontaktné údaje a názov školy. Fotografie školákov budú uverejnené vo Facebookovej skupine Bratislavského samosprávneho kraja, za ktoré môže formou „lajkovania“ (like) hlasovať každý. Autori troch fotiek s najvyšším počtom hlasov získajú pekné odmeny. Víťazné fotografie budú tiež zverejnené v novinách Bratislavský kraj.

V súvislosti s propagáciou blížiacich sa majstrovstiev sveta kraj pripravil aj hokejovú súťaž, v ktorej môžu účastníci vyhrať dres alebo hokejku s podpisov Pavla Demitru. Viac informácii o súťaži je na stránke Bratislavského kraja. Dôkazom toho, že kraj sa ladí hokejovo, je aj to, že zmenil vzhľad svojej webovej stránky.

Bratislavská župa vyčlenila v rozpočte pre podporu aktivít súvisiacich s majstrovstvami sveta viac ako 46-tisíc eur. Finančne podporila napríklad korčuľovanie na Hlavnom námestí v Bratislave, vo Vajnoroch a jednorazovo aj v Hamuliakove. Kraj sa spolupodieľa aj na informačnej kampani Play-fair – Hrajme fér, hrajme za Slovensko.

Zdroj: BSK, Iveta Tyšlerová

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM