Maros Palesch Rôzne

BSK realizuje podporné aktivity k majstrovstvám sveta

Regionálna samospráva v Bratislavskom kraji (BSK) sa už dlhodobejšie podieľa na prípravách súvisiacich s nadchádzajúcimi Majstrovstvami sveta v ľadovom hokeji.

BSK sa snaží dotáciami zatraktívniť ľadový hokej najmä medzi deťmi a mládežou.
„Sponzorovali sme verejné klzisko na hlavnom námestí v Bratislave, ako aj sprievodný kultúrny program. Rovnako sme pre verejnosť finančne podporili vo vyhradených dňoch korčuľovanie na zimnom štadióne v Hamuliakove a na otvorenom klzisku v mestskej časti Vajnory. V marci BSK kúpi minimálne 150 lístkov, ktoré venuje školám pre voľný vstup na ľadovú plochu v nákupnom stredisku Avion,“ povedal predseda BSK Pavol Frešo.

BSK sa hokejovým majstrovstvám venuje aj propagačne. Prostredníctvom ministerstva zahraničných vecí pošle 11.000 kusov propagačných materiálov o BSK v rôznych jazykových mutáciách na jednotlivé zastupiteľské úrady SR do krajín, z ktorých sa predpokladá príchod hokejových fanúšikov. Prezentácia BSK v hokejovom šate beží aj na medzinárodných veľtrhoch turizmu. V rámci informačnej kampane mesta Bratislavy, ktoré pripravilo novú sekciu určenú k majstrovstvám na svojej webovej stránke, BSK pripája informácie o kraji a turistických atrakciách regiónu v niekoľkých jazykových mutáciách. BSK má v úmysle vyrobiť tiež prezentačné tričká pre regionálnych vodičov Slovak lines s propagačným motívom MS.
„BSK organizuje aj verejné vedomostné súťaže o kraji, kde sa dajú vyhrať napríklad hokejky a dresy podpísané Pavlom Demitrom. Na prezentáciu MS v ľadovom hokeji kraj vyčlenil z rozpočtu 40.000 eur. Naše župné aktivity spájame v tomto smere aj s tohtoročným 10. výročím vzniku BSK,“ dodal Frešo.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM