Maros Palesch Rôzne

BSK podal rozklad proti pokute

Bratislavský samosprávny kraj podal rozklad proti rozhodnutiu Úradu pre verejné obstarávanie (ÚVO) o uložení pokuty v prvom kole vo výške viac ako 820.000 eur pre rekonštrukciu gymnázia na Grosslingovej ulici v Bratislave. Povedal to dnes na brífingu

„Vo vyjadrení ÚVO je taxatívne napísané, že je za to zmluvy a dodatky, ktoré podpísal môj predchodca, nominant Smeru-SD spolu s úradníkmi, tiež nominantmi Smeru-SD,“ vysvetlil Frešo. Nová krajská samospráva pod jeho vedením tento kontrakt zredukovala z pôvodných vyše 23 miliónov eur na 20,7 milióna eur.

Podľa Freša by sa prípadné zaplatenie pokuty premietlo do rozpočtu BSK, ohrozilo by fungovanie sociálnych zariadení, škôl v pôsobnosti kraja a nepriaznivo ovplyvnilo všetkých obyvateľov BSK.

„Nechápem konanie predchádzajúceho vedenia. ÚVO o našom rozklade v súčasnosti rozhoduje. Neviem si predstaviť, aké boli okolnosti, ktoré viedli predošlé vedenie, nominantov Smeru-SD, aby podpisovali dodatky za 16 miliónov eur,“ ozrejmil. Vyslovil poľutovanie nad tým, že sa to týka renomovanej školy. Súčasné vedenie BSK to bude podľa neho riešiť tak, aby obyvatelia kraja podľa možnosti neprišli ani o cent. Frešo zdôraznil, že vysvetlenie od bývalého vedenia kraja „by sa pýtalo okamžite“.

Predseda BSK ďalej informoval, že kontrola v tejto veci začala ešte za bývalého vedenia, to ju nevedelo vysvetliť a teraz musí bratislavská župa čeliť pokute.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM