Maros Palesch Rôzne

BSK operatívne zabezpečuje zjazdnosť

Zimná údržba ciest II. a III. triedy, ktoré sú vo vlastníctve Bratislavského samosprávneho kraja (BSK), sa vlani začala 15. októbra. BSK za zimnú údržbu svojich ciest spolu dosiaľ zaplatil vyše 1,16 milióna eur.

Zimnú údržbu ciest v kraji zmluvne vykonáva správca, ktorým sú Regionálne cesty Bratislava, a.s. „Na zimnú údržbu ciest nemáme stanovený limit, lebo je viazaná na aktuálne poveternostné podmienky. Výkony sa preto odvíjajú od potrieb na zabezpečenie zjazdnosti všetkých našich komunikácií. Na druhej strane však zimnú a bežnú údržbu ciest II. a III. triedy v kraji limituje rozpočet BSK, ktorý na bežné výdavky na dopravu pre rok 2011 ráta s čiastkou vo výške takmer 6,4 milióna eur,“ uviedol predseda BSK Pavol Frešo.

Mrazivá zima však spôsobila na regionálnych cestách početné výtlky. „Odstraňujú sa priebežne počas celej zimnej údržby, ak to dovoľuje poveternostná situácia. Je potrebné dodržiavať predpísané technologické postupy, vonkajšiu teplotu ovzdušia a teplotu komunikácie. Po zime máme stanovený harmonogram bežnej údržby a systematického odstraňovania výtlkov,“ dodal Frešo.

Slovenská správa ciest aktivovala od 1. novembra nepretržitú dispečersko-spravodajskú službu pre zimné obdobie 2010/2011. Túto službu končí spravidla 31. marca. V prebiehajúcom zimnom období sa v kraji nevyskytli žiadne mimoriadne udalosti alebo havárie, ktoré by výrazným spôsobom skomplikovali dopravu na cestách vo vlastníctve BSK vinou poveternostných podmienok.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM