Tomáš Stupavský Samospráva

BSK chce formou architektonickej súťaže zrekonštruovať nevyužívanú halu vo Vlčom hrdle

Bratislavský kraj plánuje v nevyužívanej hale patriacej SOŠ chemickej vo Vlčom hrdle v hlavnom meste vybudovať nový polyfunkčný priestor pre spoločenské a športové využitie.

Ilustračný obrázok k článku BSK chce formou architektonickej súťaže zrekonštruovať nevyužívanú halu vo Vlčom hrdle
Zdroj: TASR

Priestor na kreativitu ponúka samotným študentom, ktorí môžu posielať architektonické návrhy na rekonštrukciu tohto priestoru. Súťaž, ktorú vyhlásil Bratislavský kraj, štartuje 16. júna a návrhy je možné posielať do 31. júla.

„Súťaž je určená pre študentov stredných a vysokých škôl s cieľom nájsť najlepší architektonický návrh. Ten musí byť originálny, nápaditý a efektívne riešiť priestory bývalej športovej haly. Návrhy bude hodnotiť porota zložená zo zástupcov organizátorov, partnerov súťaže a ďalších nezávislých odborníkov,“ priblížil predseda BSK Pavol Frešo.

Záujemcovia sa musia do súťaže prihlásiť prostredníctvom e-mailu architektonickasutaz@region-bsk.sk od 16. do 30. júna. Následne im bude poskytnutá dokumentácia priestoru, fotografie a priestor si budú môcť v prvej polovici júla aj prezrieť.

Do konca júla môžu posielať na rovnakú mailovú adresu svoje architektonické návrhy, pričom každý autor sa môže zapojiť len jedným architektonickým návrhom. Informovala hovorkyňa BSK Iveta Tyšlerová.

Ilustračné foto.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM