Komunálne voľby

Bratislavským mestským poslancom chce byť aj advokát Marek Para

Marek Para je známy napríklad z kauzy zmeniek televízie Markíza. Pre tohtoročné komunálne voľby sa stal lídrom kandidátky do mestského zastupiteľstva za Národnú Koalíciu

Ilustračný obrázok k článku Bratislavským mestským poslancom chce byť aj advokát Marek Para
Zdroj: TASR

Bratislavským mestským poslancom sa chce stať aj advokát Marek Para, známy napríklad z kauzy zmeniek televízie Markíza. Pre tohtoročné novembrové komunálne voľby sa stal lídrom kandidátky do mestského zastupiteľstva za Národnú Koalíciu, ktorej je podpredsedom. O priazeň voličov sa bude uchádzať aj ako kandidát na poslanca staromestského miestneho zastupiteľstva.

Zmena k lepšiemu

Strana do volebného boja stavia vlastných kandidátov na mestských i miestnych poslancov, ako aj starostov jednotlivých bratislavských mestských častí.

„Máme veľa talentovaných mladých ľudí, ktorí doteraz v politike neboli, ale uvedomujú si, že ak chcú zmenu k lepšiemu, musia preto niečo aj urobiť. Ako prvý krok je začať zmenu tam, kde bývame,“ skonštatoval Para. V strane sú tiež presvedčení, že je čas ukončiť éru nezávislých kandidátov, pretože len silné a jednotné poslanecké kluby dokážu priniesť účinné rozhodnutia v komunálnej politike.

Kandidát strany aj v Petržalke

Vlastného kandidáta na starostu stavia strana napríklad v Petržalke. O tento post zabojuje z jej radov Tomáš Szmrecsányi, bývalý novinár. V súčasnosti pôsobí ako novinár na voľnej nohe, či občiansky aktivista, ktorý sa angažuje za reguláciu všetkých typov hazardných hier, ochranu prírody či zachovanie historických budov. Je tiež bratislavským krajským predsedom strany.

„Petržalka potrebuje nový impulz, nových ľudí, ktorých spája spoločná vízia, ktorí vidia veci reálne a objektívne a nemajú chuť sa dohadovať o rôznych nereálnych či nerozumných projektoch dlhé roky, no naopak, chcú robiť a prinášať kvalitné rozhodnutia v prospech obyvateľov tu a teraz,“ zdôraznil Szmrecsányi.

Komunálne voľby do orgánov samospráv sa uskutočnia v sobotu 10. novembra 2018. Voľba je jednokolová. Za poslancov zastupiteľstva budú zvolení kandidáti, ktorí získajú vo volebnom obvode v poradí najviac platných hlasov. Za starostu alebo primátora bude zvolený ten kandidát, ktorý získa najviac platných hlasov. Pri rovnosti hlasov sa podľa zákona vykonajú nové voľby.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM