Nina Táborská Rôzne

Bratislavský región sa predstaví v Berlíne

Na veľtrhu cestovného ruchu ITB Berlín sa zúčastnia aj študenti Ekonomickej univerzity v Bratislave. Bratislavský región predvedie svoje krásy a možnosti pre trávenie voľného času.

Ilustračný obrázok k článku Bratislavský región sa predstaví v Berlíne
Zdroj: TASR

Krajská organizácia cestovného ruchu Bratislava Region Tourism bude do 13. marca prezentovať bohatú turistickú ponuku bratislavského regiónu na jednom z najväčších podujatí cestovného ruchu svojho druhu na svete – ITB Berlín.

„Nemeckí turisti sú pre bratislavský región veľmi cenní. Podľa štatistík z 1.-3. štvrťroku 2015 sa Nemecko v bratislavskom regióne umiestnilo na 3. mieste v počte návštevníkov v ubytovacích zariadeniach. Počet nemeckých návštevníkov sa tak oproti 1.-3. štvrťroku 2014 zvýšil takmer o 25 percent. Tento záujem o našu destináciu nás veľmi teší. Je to pre nás záväzok, aby sme služby a povedomie o bratislavskom regióne neustále zvyšovali,“ povedalvýkonný riaditeľ krajskej organizácie cestovného ruchu Bratislava Region Tourism Lukáš Dobrocký.

Na veľtrhu ITB Berlín sa zúčastnia aj študenti Ekonomickej univerzity v Bratislave. „Cieľom účasti študentov je oboznámiť budúcich potenciálnych zamestnancov v oblasti cestovného ruchu o fungovaní prezentácie destinácie v zahraničí,“ informoval Bratislava24.sk Matúš Lajčák z BRT.

Medzinárodný veľtrh cestovného ruchu ITB Berlín otvára svoje brány už od roku 1966, tento ročník je teda už päťdesiaty. Veľtrh predstavuje fórum pre efektívne B2B stretnutia odborníkov zo všetkých oblastí turizmu a cestovania. V rámci odborného sprievodného programu sa organizuje množstvo podujatí, prezentácií, prednášok a seminárov špecializovaných na vybrané segmenty medzinárodného cestovného ruchu.

Bratislavský región predstaví svoje krásy a možnosti pre trávenie voľného času na spoločnej expozícií Slovenskej agentúry pre cestovný ruch, ktorá združuje komplexnú ponuku cestovného ruchu na Slovensku.

Čítajte tiež: Dunaj sa prebojoval medzi najkrajšie rieky sveta. Britský denník dokonca spomenul aj Bratislavu

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM