Tlačové správy

Bratislavský poslanec Oliver Kríž pobúrený: Na hrádzi v Petržalke chce policajtov

Na petržalskej hrádzi autá ohrozujú rekreantov roky, poslanec Kríž chce pri vstupoch policajtov.

Ilustračný obrázok k článku Bratislavský poslanec Oliver Kríž pobúrený: Na hrádzi v Petržalke chce policajtov
Zdroj: TASR

Líder Mladej Petržalky, petržalský a mestský poslanec Oliver Kríž je znepokojený nízkou vymožiteľnosťou práva aj v prípadoch, kedy by mala byť samozrejmosťou. Pobúrili ho opakované incidenty medzi vodičmi a rekreantmi na petržalskej hrádzi, ktoré trvajú už niekoľko rokov.

Poslanec Kríž chce docieliť, aby pri vstupoch na hrádzu dlhodobo hliadkovala mestská, prípadne štátna polícia a pokutovala vodičov, ktorí si cez hrádzu nepovolene skracujú cestu do práce a rýchlou jazdou často ohrozujú cyklistov a korčuliarov. V týchto dňoch listom požiadal o rokovanie bratislavského krajského policajného prezidenta a v januári predloží na mestskom zastupiteľstve návrh, aby pravidelné hliadkovanie a sankcionovanie vykonávala aj mestská polícia. Rokovať tiež plánuje s vodohospodármi, ktorí cesty na hrádzi spravujú. „Hrádza je unikátnou rekreačnou lokalitou, miestom, kam chodia za športom Bratislavčania zo všetkých mestských častí. Autá sem nepatria a ja verím, že všetci kompetentní spoja sily a zasadia sa o to, aby bola bezpečná,“ povedal O. Kríž.

Na poslanca Kríža sa v poslednej dobe opakovane obracali Petržalčania aj Bratislavčania z iných mestských častí, aby pomohol situáciu riešiť. Sťažujú sa na opakované porušovanie zákazu vjazdu na hrádzu motorovými vozidlami, ktoré ohrozujú a obmedzujú rekreantov. „Sú zdokumentované mnohé prípady niekedy až arogantného správania sa motoristov,“ tvrdí líder Mladej Petržalky. Poslanec už v tejto veci interpeloval starostu Petržalky Vladimíra Bajana, ten ho odkázal na štátnu prípadne mestskú políciu, ktorá má kontrolovať dodržiavanie pravidiel cestnej premávky v tejto lokalite. Keďže prípady ohrozovania bezpečnosti cyklistov či korčuliarov sa opakujú, poslanec Kríž chce problém riešiť v dostatočnom predstihu pred letnou sezónou. Verí, že štátna a mestská polícia na hliadkovanie pristúpia, zároveň už teraz pripravuje aj ďalšie podporné občianske aktivity.

Mladá Petržalka pôsobí v petržalskom miestnom aj mestskom bratislavskom zastupiteľstve od roku 2010. Jej dlhodobou prioritou je okrem sociálnej oblasti a infraštruktúry práve podpora a budovanie priestorov na voľnočasové a športové aktivity Petržalčanov, ktoré prispievajú k budovaniu komunity. Mladá Petržalka vo svojej mestskej časti presadila vybudovanie štyroch pouličných telocviční – street-workoutových ihrísk, komplexnú opravu hokejbalového ihriska, vybudovanie petangového ihriska pre seniorov a v pláne má presadenie komplexnej opravy športovej haly na Prokofievovej. Taktiež sa angažovala pri schvaľovaní projektu sociálneho taxíka v Petržalke a pri podpore petržalských seniorov.

(PR) – Za obsah zodpovedá objednávateľ tejto správy.

Zdroj: PR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM