Webnoviny - Rôzne

Bratislavský maratón núka víťazovi 2005 eur

WEBNOVINY.SK

ČSOB Bratislava Marathon 2009 Foto: SITA/Marián Peiger

BRATISLAVA 4. februára (WEBNOVINY) – Organizátori jubilejného 5. ročníka bratislavského mestského maratónu (ČSOB Bratislava Marathon 2010, v nedeľu 28. marca) zverejnili výšku prémií pre najlepších vytrvalcov. Víťaz kráľovskej disciplíny – maratónu v kategórii mužov zinkasuje 2005 eur, ďalší dvaja medailisti potom 1355 a 805 eur. Pre najlepšiu maratónkyňu je pripravených 1355 eur. U mužov dostanú prémiu prví desiati, u žien šestica. Víťazi si však môžu okrem základnej prémie privyrobiť v prípade prekonania traťových rekordov Judit Nagyovej-Földingovej z Maďarska (2:50:21 v roku 2009) a Ukrajinca Vasila Remščuka (2:19:42 v roku 2008). Čo i len jednosekundové zlepšenie znamená plus 111 eur, ale prémia za historicky najlepší čas sa môže vyšplhať až na 555 eur, ak víťazný muž dosiahne čas 2:14:59 h a menej a najrýchlejšia žena bude v cieli za 2:37:59 h a menej.

„Odmeny za traťové rekordy v maratóne sme rozdelili do piatich časových pásiem. Najvyššiu sme zvolili 555 eur preto, lebo naše podujatie slávi piate výročie a v znamení pätiek sa pohybujú aj sumy pri základných prémiách,“ vysvetlil riaditeľ bratislavského maratónu Jozef Pukalovič.

Organizátori majú po zverejnení prémií momentálne viac práce s komunikáciou s manažérmi elitných vytrvalcov, ktorí by chceli 28. marca v Bratislave štartovať. „Keď sme na našu internetovú stránku zavesili výšku odmien, zavalili nás žiadosti o všeličo možné,“ poznamenal šéf ČSOB Bratislava Marathon 2010.

Prvou potvrdenou domácou hviezdou pretekov bude trojnásobný majster Slovenska v maratóne Imrich Pástor (TJ Obal servis Košice) ktorý sa trikrát v rade dostal na Medzinárodnom maratóne mieru (MMM) do elitnej desiatky. V roku skončil 2007 šiesty, o rok neskôr deviaty a vlani desiaty. „Ďalší bežci z TJ Obal servis na čele s Miroslavom Vankom by mali štartovať práve v polmaratóne, kde pôjde znovu o tituly a Vanko ho bude obhajovať v kategórii mužov,“ pripomenul J. Pukalovič.

Za posledný týždeň stúpol počet prihlásených na ČSOB Bratislava Marathon 2010 o ďalšie dve stovky a prekonal hranicu 900 účastníkov. „Keď sme rozposlali e-mail, že do 14. februára je registrácia cenovo najvýhodnejšia, za 24 hodín sa nám prihlásilo 90 bežcov,“ skonštatoval Jozef Pukalovič. On i celý jeho organizačný tím očakávajú veľký nárast prihlášok najmä do konca budúceho týždňa, keďže do 14. 2. platí zľavnené štartovné 22 eur na maratón a 12 na polmaratón. Potom tieto sumy stúpnu – do 15. marca to bude u maratóncov 30 eur a od 15. do 27. marca už 40 eur. Tie isté termíny platia aj pre polmaratón, kde výška štartovného postupne narastie na 16 a 22 eur. Až do 23. marca beží on-line registrácia a štartovné je možné bez problémov zaplatiť platobnou kartou.

Z kuchyne organizačného výboru bratislavského podujatia prenikli aj ďalšie zaujímavé informácie. Na 5. marca chystajú do športovej haly Elán od 18.00 h špeciálny tréning pre deti, ktorý sa uskutoční pred tradičným pravidelným tréningom bežcov pripravujúcich sa na bratislavský maratón s kondičným koučom Ivanom Gabovičom. Medzi partnerov podujatia pribudli firmy Samsung a IBM, v štartovej listine maratónu sa objavilo meno bývalého skvelého československého a slovenského chodeckého reprezentanta Pavla Blažeka, majstra Európy na 20 km zo Splitu 1990.

SITA

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM