han Rôzne

Bratislavský downtown sa rozrastá: K mrakodrapu pribudne ďalšia vysoká VEŽA! FOTO

Ak ste si mysleli, že prvým postaveným mrakodrapom na Slovensku to v Bratislave s výškovými budovami skončí, zmýlili ste sa. Čoskoro sa začne stavať druhá najvyššia budova v meste.

Ilustračný obrázok k článku Bratislavský downtown sa rozrastá: K mrakodrapu pribudne ďalšia vysoká VEŽA! FOTO
6
Galéria

O projekte výškovej budovy, ktorá sa stane po 168 metrov vysokom mrakodrape Eurovea Tower, druhou najvyššou budovou v Bratislave, informuje portál yimba.sk.

„Výšku budov v novom centre Bratislavy do veľkej miery ovplyvňuje Územný plán zóny Chalupkova, ktorý reguluje územie medzi Dostojevského radom, Karadžičovou, Mlynskými nivami, Košickou a Landererovou. Najvyššia budova tu môže dosahovať výšku 120 metrov, kým väčšina ostatných veží môžu mať medzi 105–115 metrami. Malé rozdiely vo výškach vytvárajú efekt ozrutnej steny, ktorá nepôsobí veľmi príťažlivom“ píše spomínaný web.

O pár metrov nižší

Lenže, mimo tejto oblasti je možnosť ťahať budovy vysoko! Presne to majú naplánované v JTRE, teda spoločnosť, ktorá dokončuje Eurovea Tower. „Pred časom firma ohlásila plán na vznik druhej najvyššej budovy v meste. S výškou 141 metrov by ňou mala byť kancelárska veža v rámci projektu Klingerka 3. Budovaná by mala byť spoločne s etapou Klingerka 2,“ uvádza web.

Vyzerá to tak, že už nič nebráni vo výstavbe. „Už to prešlo aj posudzovaním vplyvov na životné prostredie (EIA) a ešte v roku 2021 získali obe etapy kladné záväzné stanoviská Hlavného mesta. Developer v roku 2022 získal rozhodnutia o umiestnení stavby,“ píše yimba.sk.

V týchto dňoch už kopú jamu na pozemku, a keď dostanú stavebné povolenie, môžeme sa tešiť na ďalšiu dominantu Bratislavy.

Priemysel ustúpil

„Úspešný projekt Klingerka sa rozšíri a premení zanedbanú bývalú priemyselnú lokalitu na nový plnohodnotný priestor pre Bratislavčanov a návštevníkov mesta. Svojim charakterom vytvorí prirodzený prechod medzi vznikajúcim moderným centrom mesta a pokojnou štvrťou historickej Klingerovej kolónie. Verejné zelené vnútrobloky nadviažu na park s ihriskami, ktorý vznikol už v prvej etape,“ informuje developer na svojej stránke www.jtre.sk.

„Pokračovanie Klingerky prinesie viac ako 600 bytov a apartmánov, priestory pre obchody, gastro prevádzky a doplnkové služby. Plnohodnotnú mestskú štruktúru doplní v druhej etape administratívna veža,“ dodali.

KLIKNITE aj na tieto články:

Downtown Bratislavy sa rozrastie o ďalšiu vežu
6
Galéria
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM