Samospráva

Čo je dobré pre Bratislavu? Vallo žiada poslancov, aby mesto posúvali vpred

Mestskí poslanci rokujú prvýkrát v tomto roku, primátor vyzval na spoluprácu.

Ilustračný obrázok k článku Čo je dobré pre Bratislavu? Vallo žiada poslancov, aby mesto posúvali vpred
Zdroj: Facebook.com/Bratislava - hlavné mesto SR

Zasadnutie mestského zastupiteľstva sa dá sledovať aj v priamom prenose.

Primátor Matúš Vallo sa na úvod rokovania poďakoval mestským poslancom za minuloročnú spoluprácu a vyzval na jej pokračovanie. „Spolupráca v zastupiteľstve je gro pre to, aby sme mohli mesto posúvať dopredu. Platí to viac a viac,“ vyhlásil.

Vallo poslancom sľúbil, že ak má niektorý z poslancov pocit, že jeho hlas nie je počuť pri spravovaní mesta a chce riešiť akúkoľvek tému, má sa ozvať jemu či jeho splnomocnencovi.

Bez emócií

„Záleží mi na tom, aby sme dokázali naďalej v zastupiteľstve spolupracovať,“ povedal poslancom primátor. V zastupiteľstve podľa neho nemusia vždy všetci súhlasiť so všetkým, avšak rozhodovať by sa malo nie na základe emócii, politických preferencií, ale podľa toho, čo je dobré pre Bratislavu.

Poslanci majú na štvrtkovom rokovaní viacero bodov týkajúcich sa návrhov na predaj či prenájmov pozemkov. Diskutovať budú aj o správe kontrolnej činnosti mestského kontrolóra za rok 2019 i o správe o výsledkoch kontrol vykonaných útvarom mestského kontrolóra.

Taktiež napríklad aj o návrhu na zverenie pozemkov na Segnerovej do správy mestskej časti Karlova Ves či o petícii za zriadenie zastávky linky 91 na Panónskej ceste.

Sám na seba

Zastupiteľstvo má rokovať aj o podnete, ktorý na seba podal sám primátor. Ide o posúdenie prípadného porušenia ústavného zákona pre Vallovu účasť v podpornom videu pre charitatívnu aktivitu Človeka v ohrození. Primátor tvrdí, že legislatívu neporušil, avšak žiada komisiu na ochranu verejného záujmu pri výkone funkcií verejných funkcionárov, aby to preverila.

Chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Bratislavy a okolia? Sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: Bratislava.dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM