Maros Palesch Rôzne

Bratislavskí poslanci "live"

Verejnosť môže sledovať rokovania bratislavských poslancov v priamom prenose, prvé už vo štvrtok 15.12.2011.

Rokovanie o budúcoročnom mestskom rozpočte, priebeh diskusie poslancov k návrhu bratislavského protikorupčného minima či hlasovanie o zvýšení miestnych daní môže verejnosť sledovať aj v priamom prenose. Zasadnutia zastupiteľstva už môžu Bratislavčania sledovať nielen priamo, v Zrkadlovej sále Primaciálneho paláca, ale aj na oficiálnej internetovej stránke slovenskej metropoly.

Bratislavská samospráva totiž pristúpila k „live“ prenosom zo všetkých zasadnutí mestského parlamentu. Jednotlivé prenosy sú následne archivované a záujemcovia si ich nájdu v časti „Mestské zastupiteľstvo“, a pre lepšiu orientáciu sú rozdelené podľa jednotlivých prerokovaných bo­dov.

Týmto krokom chce vedenie mesta prispieť k väčšej otvorenosti úradu a širšej informovanosti verejnosti o dôležitých rozhodnutiach samosprávy. Bratislavskí poslanci sa zídu na 10. zasadnutí zastupiteľstva od minuloročných komunálnych volieb vo štvrtok (15. 12.).

Na programe zastupiteľstva, ktoré sa začína o 8.30 hod., je okrem návrhu rozpočtu na roky 2012–2014 a všeobecne záväzných nariadení týkajúcich sa miestnych daní, aj návrh na prerozdelenie výnosu daní medzi bratislavským magistrátom a jednotlivými mestskými časťami, druhý návrh zmien, doplnkov k územnému plánu mesta či zoznam pamätihodností nachádzajúcich sa na území slovenskej metropoly. Úplný program s predkladanými materiálmi nájdete na webovej stránke mesta, v časti Mestské zastupiteľstvo.

Zdroj: Ľubomír Andrassy

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM