Správy

Bratislavskí policajti dohliadnu v prvý školský deň na bezpečnosť školákov

Školáci nebudú v prvý školský deň na cestách sami. Dohliadnu na nich policajti.

Ilustračný obrázok k článku Bratislavskí policajti dohliadnu v prvý školský deň na bezpečnosť školákov
4
Galéria
Zdroj: TASR

Na bezpečnosť bratislavských školákov bude v prvý deň nového školského roka v pondelok 4. septembra dohliadať polícia. Informovala o tom hovorkyňa mestskej polície hlavného mesta SR Bratislavy Tatiana Kurucová.

Polícia na cestách

„Mestskí policajti v prvý deň školského roka zabezpečia pred vybranými základnými školami priechody pre chodcov, dohliadnu na bezpečnosť školákov, pomôžu im dostať sa z jednej strany cesty na druhú bezpečne,“ uviedla.

Policajti budú upozorňovať školákov na dôležitosť dodržiavania pravidiel cestnej premávky pred týmito školskými zariadeniami:

Bratislava I: ZŠ Mudroňova; ZŠ s MŠ M. Hodžu – Škarniclova ul.; ZŠ M. R. Štefánika – Grösslingova ul. (Staré Mesto)

Bratislava II: ZŠ Mierová, ZŠ Kulíškova (Ružinov)

Bratislava III: ZŠ Za kasárňou, ZŠ Riazanská, ZŠ Hálkova (Nové Mesto); ZŠ Tbiliská (Rača); ZŠ Osloboditeľská (štátna) a ZŠ Osloboditeľská (cirkevná) (Vajnory)

Bratislava IV: ZŠ Nejedlého (Dúbravka); ZŠ Hargašova (Záhorská Bystrica); ZŠ Malokarpatské námestie – Podháj (Lamač)

Bratislava V: ZŠ Gessayova, Don Bosco – Mammateyova ul.(Petržalka); ZŠ Jarovce

„V tejto súvislosti apelujeme na všetkých účastníkov cestnej premávky, aby sa na cestnej komunikácii správali bezpečne, predvídavo, ohľaduplne. Zvýšenou pozornosťou a rešpektovaním ďalších účastníkov cestnej premávky totiž predídu nechceným následkom na živote, zdraví a majetku občanov,“ zdôraznila hovorkyňa.

Rodičom školákov polícia odporúča, aby vopred mysleli a dbali na viditeľnosť svojich detí. „Čiže, aby dieťa ako účastník cestnej premávky na sebe malo nejaký reflexný prvok, nemyslíme iba na reflexnú vestičku, postačuje aj reflexná páska umiestnená na ruke, prípadne reflexné prvky na školských taškách,“ vysvetlila Kurucová.

Ilustračný obrázok

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM