Rôzne Správy

Cyklisti sa KONEČNE dočkali: Bicykel si môžu požičať aj na Hlavnej stanici

Žlté bicykle však naďalej chýbajú na takých dôležitých miestach, ako je autobusová stanica Nivy či železničná stanica v Petržalke.

Ilustračný obrázok k článku Cyklisti sa KONEČNE dočkali: Bicykel si môžu požičať aj na Hlavnej stanici
12
Galéria
Zdroj: Cyklokoalícia

Žlté bikesharingové bicykle Slovnaft BAjk zaplavili hlavné mesto už v máji v roku 2018. Až teraz sa však ľudia dočkali dokovacej stanice(miesta, kde si môžete bicykel požičať) na Hlavnej stanici.

Päť rokov čakania

Hoci je nadmieru praktické požičať si bicykel hneď, keď vyjdete z vlaku, na umiestnenie tejto služby čakali nielen Bratislavčania takmer 5 rokov!

Na chýbajúce stanice na tých najdôležitejších miestach dlhodobo upozorňovalo občianske združenie Cyklokoalícia. „Práve kombinácia s verejnou osobnou dopravou je totiž jedným z typických využití zdieľaných bicyklov a bike sharing, ktorý tento fakt ignoruje, by sa dal možno nazvať až svetovým unikátom,“ píše na sociálnej sieti..

Je však naďalej veľmi smutné, že žlté bicykle chýbajú na takých dôležitých miestach, ako je autobusová stanica Nivy či železničná stanica v Petržalke.

„Slovnaft BAjk by tak mohol o niečo lepšie konkurovať bezstanicovým systémom a stať sa pre obyvateľov aj návštevníkov Bratislavy naozaj užitočnou službou,“ uzatvára Cyklokoalícia.

Témy, ktoré hýbu Bratislavou

Spustenie bikesharingu - Slovnaft BAjk
12
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM