Alexandra Húsková Kultúra

Bratislavské videá bodovali v zahraničí

Hlavné mesto sa má čím pochváliť. Bohatá história inšpirovala tvorcov videí o Bratislave k výrobe komerčných spotov. Na medzinárodnom festivale obsadili striebornú priečku.

Ilustračný obrázok k článku Bratislavské videá bodovali v zahraničí
Zdroj: Bratislava Tourist Board

Séria komerčných spotov Like a King and Queen uspela na medzinárodnom filmovom festivale Tourfilm Riga. Propagačné videá, ktoré v minulom roku vytvorila organizácia Bratislava Tourist Board (BTB), vyhrali v prestížnej lotyšskej súťaži 2. miesto.

„Sme veľmi radi, že naša snaha a úsilie, ktoré sme vložili do prípravy prezentačných spotov hlavného mesta, dosiahla medzinárodný úspech. Ceníme si to o to viac, že sme obstáli v silnej konkurencii až 163 nominovaných komerčných videí, prezentujúcich aj známe svetové metropoly ako Viedeň, Baku či Lisabon,“ uviedol vedúci marketingu BTB František Morong.

Čítajte aj: Bratislavská MHD: Električky nahradili omnibusy ťahané koňmi pred viac ako 120 rokmi

Do súťaže bolo prihlásených dokopy 365 snímok.

Bratislavský spot upútal medzinárodnú porotu svojou nápaditosťou a originálnym spracovaním, čím získal v kategórii krátkych komerčných videí striebornú priečku.

Hlavnú líniu ocenenej komunikačnej kampane tvorí séria krátkych spotov, ukazujúca príbeh barokových postáv, ktoré ponúkajú možnosti trávenia času počas leta aj zimy, zároveň prezentujú lokálnu gastronómiu, umenie a historické pamiatky či rôzne športové aktivity.

V úspešnej tematickej komunikačnej kampani Like a King and Queen, prezentujúcu Bratislavu ako korunovačné mesto pokračuje BTB aj v roku 2016 a to v nemecky hovoriacich krajinách: Nemecku, Rakúsku a Belgicku.

„Úlohou prezentácie Bratislavy je hlavne zlepšenie povedomia o meste a predĺženie pobytu turistov,“ uviedol František Morong

Aktuálne štatistiky ukazujú, že návštevnosť mesta aj počet prenocovaní bola za rok 2015 historicky najlepšia, čo predstavuje viac ako 1 milión návštevníkov.

Čítajte viac: Dunaj sa prebojoval medzi najkrajšie rieky sveta. Britský denník dokonca spomenul aj Bratislavu

Ocenené videá o Bratislave
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM