Od Vás

Bratislavské pasce: Vystupovať! alebo Pozor, stĺp!

Hlavná stanica. Chaos a špina. Večný problém Bratislavčanov aj turistov. Okrem toho, že nemáme kde zaparkovať, nemáme takmer ani ako vystúpiť z MHD.

Ilustračný obrázok k článku Bratislavské pasce: Vystupovať! alebo Pozor, stĺp!
2
Galéria

Ako často prestupujete na Predstaničnom námestí? Často? Potom je vám nasledujúca modelová situácia dobre známa:

Autobus prichádza na konečnú zastávku s hlásením Hlavná stanica. Konečná zastávka, prosím, vystúpte. Beriete do ruky kufor – máte šťastie, ak máte len jeden, dvere sa otvoria a za dverami stĺp. Alebo strom. Ľudia sa valia von a vy máte čo robiť, aby ste sa aj s kufrom a davom ľudí nejako „vytrepali“ z vozidla von.

„Toto je veľmi inteligentne riešené na vlakovej stanici – strom s obrubníkom v strede chodníka, zrovna kde chodí najviac ľudí, je prekážková dráha,“ napísal nám čitateľ.

Čo na to dopravný analytik?

„Často sa stáva, že pri vysádzaní stromov sa nerozmýšľa. Taktiež, keď strom uhynie, tak sa nerozmýšľa a jama pre nový strom sa vykope na pôvodnom mieste a nie tam, kde by to bolo vhodné,“ hovorí dopravný analytik Jozef Drahovský.

Celé Predstaničné námestie malo byť už viac rokov prestavané celkom inak. Táto situácia by sa podľa Drahovského okrem novej výstavy dala riešiť tak, že by sa odstránil výškovo iný obrubník okolo stromov a potiahol by sa tam porézny gumový koberec, ktorý prepúšťa vodu a dá sa po ňom chodiť.

„Lenže teraz je dôležitejšia politická otázka a to, kto si vysúdi alebo komu sa predá celé predstaničné námestie a kedy,“ konštatoval na záver Drahovský.

„V nedeľu večer siaha kolóna áut až do križovatky a upcháva sa kvôli tomu Šancová v oboch smeroch. Už dávno mali vyriešiť parkovanie napríklad nad otočiskom električiek a urobiť strechu na pilotoch, kde by sa dalo parkovať,“ sťažuje sa čitateľ.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM