Rôzne

Bratislavské pasce: Keď sa na chodníkoch parkuje a mamička tlačí kočík po vozovke II.

Problematika parkovania v hlavnom meste je stále aktuálnou témou, na ktorú doplácajú nielen vodiči, ale aj cyklisti či chodci.

Ilustračný obrázok k článku Bratislavské pasce: Keď sa na chodníkoch parkuje a mamička tlačí kočík po vozovke II.
3
Galéria

Nedostatok parkovacích miest a nejasné značenie parkovacích boxov spôsobuje, že autá nachádzame odstavené kdekoľvek a najmä tam, kde zavadzajú chodcom, mamičkám s kočíkmi, vozičkárom či nevidiacim.

Auto vs. dieťa

V bode, kde sa ulica Líščie údolie križuje s ulicou Pod rovnicami, si autá veselo parkujú na chodníkoch a chodec nemá inú možnosť, než prejsť úsek po vozovke. A to napriek tomu, že chodník by mal v prvom rade slúžiť chodcom.

Za parkovanie na chodníkoch hrozí majiteľom áut v blokovom konaní pokuta do výšky 50 eur a v správnom konaní až do výšky 100 eur. Na chodníku síce parkovať môžeme, nezabúdajme však na to, že chodcom treba nechať 1,5 m široký voľný priestor. Na Líščom údolí zaberajú autá celé chodníky. Chodec sa na chodník nezmestí ani pätou.

Kvôli autám zaparkovaným na chodníkoch je zákruta na ulici neprehľadná, protiidúce autá majú čo robiť, aby sa mohli normálne minúť a mamičky sú nútené vodiť svoje deti po vozovke – ideálne podmienky na možnú nešťastnú udalosť.

Parkovanie na chodníkoch na Ulici Líščie údolie
3
Galéria
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM