Od Vás

Bratislavské pasce: Dajte si pozor na priechode pre chodcov

Na jednej z najfrekventovanejších ciest v Rači majú obyvatelia len veľmi obmedzené šance prejsť na druhú stranu cesty. Priechod, ktorý slúžil, momentálne neslúži.

Ilustračný obrázok k článku Bratislavské pasce: Dajte si pozor na priechode pre chodcov
Zdroj: Facebook

Roky využívaný priechod pre chodcov na Púchovskej ulici v Rači, oproti Drevone, sa opravuje a chodci majú čo robiť, aby sa dostali na druhú stranu cesty. „S kočárom som to ani neskúšala, radšej sa prejdem na semafor. Dosť nehôd sa tam stávalo aj keď bol priechod funkčný,“ píše mamička Dominika.

Zo zlého a chýbajúceho značenia sú zmätení aj vodiči. „Dnes som šiel smer Detvianska z Kauflandu a žiadna značka zrušenia pruhu, že je tam ostrovček. Pruh sa jednoducho stratí, čakám, že sa tam čoskoro stane nehoda, keďže vodič zľava musí náhle zmeniť smer doprava,“ znepokojuje sa Peter.

Nebezpečné miesto

„Je to veľmi nebezpečné miesto pre všetkých zúčastnených. Ako pre chodcov, tak aj pre šoférov. Označenie na ceste je zmätočné a nedostačujúce. Naše sídlisko si zaslúži poriadny priechod k obchodnému centru, poriadne označenie – upozornenie pre šoférov aj chodcov a semafor,“ pridáva sa Martin.

Priechod pre chodcov sa prerába a podľa hovorkyne Rače rieši nové napojenie lokality na Púchovskú. „Nový priechod pre chodcov bude bezpečnejší pre chodcov, len je treba vydržať, kým sa zrealizuje,“ informuje hovorkyňa.

V úseku buďte opatrní. Ak ste vodič, spomaľte, aby nedošlo k tragickej udalosti. Ak ste chodec, neriskujte, neprebiehajte cez cestu, radšej prejdite k najbližšiemu priechodu so semaforom.

Čítajte aj: Bratislavské pasce: Podchod na Trnavskom mýte „láka“ do podzemia

Nebezpečný úsek
2
Galéria
Zdroj: Facebook
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM