Eva Sládková Rôzne Správy

Bratislavské lesy hýria nádhernými farbami: Pri prechádzke POZOR na toto vzácne zviera!

Pandemické opatrenia nám umožňujú obmedzený pohyb v prírode a aj Bratislava ponúka množstvo nádherných miest so vzácnou flórou aj faunou.

Ilustračný obrázok k článku Bratislavské lesy hýria nádhernými farbami: Pri prechádzke POZOR na toto vzácne zviera!
11
Galéria
Zdroj: Jakub Mrva

Jeseň je z hľadiska farebnosti naozaj prekrásnym ročným obdobím. A keď vyjde dobré počasie, prechádzka v Bratislavskom lesoparku môže byť naozaj očarujúca. Najmä, ak idete na miesta, ktoré nie sú až také známe a hromadne navštevované turistami.

Ráno v lese

Známy ochranár a mestský poslanec Jakub Mrva chodieva na miesta, ktoré väčšina z nás veru nepozná. A dokáže urobiť také nádherné fotky, že sa nám zdá, akoby sme mali v Bratislave rozprávku. Má pre nás zopár tipov, kde v týchto dňoch uvidíme jesenné zázraky.

„Tí, ktorí sa vyberú do lesa skoro ráno, môžu pri lúkach počuť pomaly končiacu danieliu ruju. Daniele sa ozývajú typickým chŕkaním, ktoré sa rozlieha lesom. Pri troche šťastia je možné daniele aj zazrieť. Jedným z miest je napríklad malá drevená vyhliadka na cyklotrase medzi Troma dubmi a Spariskami v Novom Meste, odkiaľ je možné vidieť aj Devínsku Kobylu. Alebo sa môžete vybrať na jedno z najkrajších miest v Bratislavskom lesoparku – na Pánovu lúku, ktorá teraz hýri farbami,“ vraví Jakub Mrva.

Množstvo húb

Bratislavský lesopark ponúka veľké množstvo turistických chodníkov, chodníčkov či cyklotrás. Na svoje si prídu aj hubári.

„Les je plný bedlí, ktoré sa dajú vyprážať, ale nazbierať môžete aj exoticky vyzerajúce pôvabnice fialové alebo obľúbené podpňovky. Pri prechádzke v lese však treba dávať pozor pod nohy, salamandry škvrnité sa presúvajú od potokov do lesa, kde hľadajú svoje zimoviská v rôznych podzemných priestoroch. Stretnúť ich tak teraz v lese nie je problém,“ dodáva Jakub Mrva.

Vzácne fotky, ktoré sa mladému ochranárovi podarilo urobiť, nájdete v galérii.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM