Správy

Bratislavské cesty čakajú ďalšie rekonštrukcie

Mnohé bratislavské cesty sú v katastrofálnom stave. To sa má čoskoro zmeniť. Plánované práce by sa mali dať rozložiť do trojročného obdobia.

Ilustračný obrázok k článku Bratislavské cesty čakajú ďalšie rekonštrukcie
Zdroj: TASR

Zámer realizácie združenej investície rekonštrukcie a opravy ciest II. a III. triedy vo vlastníctve hlavného mesta bol témou dnešného pracovného stretnutia vedenia BSK so starostkami a starostami bratislavských mestských častí.

Zámer schválili poslanci zastupiteľstva BSK a ambíciou projektu je oprava ciest a komunikácií v správe mestských častí.

„Zvolali sme si na pracovné rokovanie všetkých starostov mestských častí, plus zástupcov mesta. Bratislavská župa má dlhodobo v pláne každý rok prispieť najmenej miliónom eur na bratislavské komunikácie. Každý, kto v Bratislave žije, vie v akom katastrofálnom stave sú naše cesty a to je nie len vôľa nášho zastupiteľstva, samozrejme, aj župy ako takej, prispieť na mestské komunikácie,“ povedal po stretnutí Pavol Frešo, predseda Bratislavského samosprávneho kra­ja.

Predseda tiež uviedol, že chce „tento problém“ uzavrieť niekedy začiatkom júna.

Poslanci zastupiteľstva Bratislavského samosprávneho kraja na svojom pracovnom zasadnutí 19. februára schválili Zámer realizácie združenej investície rekonštrukcie a opravy ciest II. a III. triedy vo vlastníctve hlavného mesta Slovenskej republiky Bratislavy. Cieľom tejto iniciatívy je adresná pomoc mestským častiam s opravou komunikácií.

Na pracovnom stretnutí si zúčastnené strany prerokovali možnosti postupu združenej investície. Ďalším bodom bolo predstavenie komunikácií, ktoré chcú mestské časti rekonštruovať a v akom rozsahu.

Cieľom rokovaní je nájsť vhodný právny mechanizmus, ktorý umožní financovanie týchto rekonštrukcií. Plánované práce by sa mali dať rozložiť do trojročného obdobia v spolupráci s mestskými časťami a hlavným mestom SR Bratislavou.

Bratislavský samosprávny kraj touto iniciatívou nadviazal na minuloročný dotačný systém, vďaka ktorému v roku 2015 pomohol mestským častiam Bratislavy, mestu Malacky aj mestu Senec, s opravou ciest vo výške takmer 470-tisíc eur.

Čítajte aj: Rozkopávky a rekonštrukcie Bratislavy: Ako pokračujú prípravy na predsedníctvo?

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM