Kultúra

Bratislavské bábkové divadlo uvedie rytiersky príbeh Astrid Lindgrenovej

Bratislavské bábkové divadlo uvedie na záver divadelnej sezóny 2014/2015 premiéru divadelnej hry Mio, môj Mio. Rozpráva rytiersky príbeh o odvahe a prekonávaní strachu z pera Astrid Lindgrenovej.

Ilustračný obrázok k článku Bratislavské bábkové divadlo uvedie rytiersky príbeh Astrid Lindgrenovej
Zdroj: TASR

Dielo úspešnej švédskej autorky kníh pre deti uvidia diváci v dramatizácii slovenského dramatika a dramaturga Petra Pavlaca.

Mio, môj Mio je u nás málo známe dielo A. Lindgrenovej. Hoci v jej rodnom Švédsku ide o kultovú knihu, na Slovensku je Lindgrenová v povedomí skôr ako autorka Pipi dlhej pančuchy, Detí z Bullerbynu či Emila z Lonebergy. „Mio“ je z celkom iného súdka ako spomínané knihy. Je to rytiersky príbeh o odvahe a láske, ktorá pretvára a formuje a z obyčajných ľudí robí hrdinov.

Režisérkou inscenácie je Júlia Rázusová. Vážnej téme dodala humor a ľahkosť, no zároveň podčiarkla dôležité myšlienky, ktoré Lindgrenovej kniha ponúka – výchova, ktorá nie je založená na zákazoch a nariadeniach, ale na úprimnom záujme, láske a rešpekte.

Hlavný hrdina Mio nenachádza vnútornú silu vďaka nejakému čarovnému nápoju alebo čarovnej paličke, ale vďaka podpore rodiny a priateľov. Práve ich vzájomná láska je hnacím motorom a prebúdza v ustráchanom chlapcovi pravého hrdinu, ktorý vie, že „strach je potrebný, ale nesmie nám zabrániť urobiť krok vpred“.

Premiéru nového titulu Mio, môj Mio uvedie BBD v piatok 5. júna o 18.00 hodine v Divadle Malá scéna STU. Predstavenie je určené pre deti od šesť rokov.

Prečítajte si tiež: Kam s deťmi cez prázdniny? Pozrite sa na ponuku cenovo dostupných denných táborov

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM