Maros Palesch Rôzne

Bratislavská župa chce vrátiť do Rače plaváreň

Bratislavský samosprávny kraj chce v Strednej odbornej škole Na pántoch v bratislavskej Rači revitalizovať plaváreň, ktorá sa už päť rokov nevyužíva.

Jej technický stav si bol pozrieť aj predseda BSK Pavol Frešo, podľa ktorého by mohla obnovená plaváreň slúžiť nielen žiakom školy, ale aj verejnosti. „Pomerne malými úpravami, za relatívne malé peniaze by sa dala plaváreň sprevádzkovať,“ uviedol Frešo.

Škola je špecifická výučbou študentov za kuchárov, čašníkov a cukrárov. Podľa jej riaditeľky Márie Katreniakovej nefunguje plaváreň s 25-metrovým bazénom už päť rokov, pretože neboli na jej prevádzku finančné prostriedky. Predtým ju využívali žiaci materských a základných škôl, ale aj obyvatelia z okolia. Ako dodala, plaváreň je v dobrom technickom stave a verí, že peniaze na jej revitalizáciu sa v krajskom rozpočte nájdu. Vzhľadom na lokalitu by bolo iba prospešné, keby sa plaváreň znova otvorila. Zviditeľnilo by to túto školu a pritiahlo sem viac študentov, dodala riaditeľka SOŠ.

Podľa Freša sa kalkulácia obnovy plavárne urobí v dvoch variantoch. Podľa prvého – minimalistického by sa približne za dva milióny eur sprevádzkovala plaváreň. Druhý variant hovorí aj o oprave celého učilišťa pre žiakov, vrátane výmeny okien. Plaváreň si však sama na seba nezarobí. „Bude preto treba prijať aj politické rozhodnutie, či sme ochotní pre desaťtisíce ľudí túto plaváreň aj dotovať,“ doplnil Frešo. Informovať o tomto zámere bude krajských poslancov.

Autor: Miroslava Begová Zdroj : TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM