Webnoviny - Rôzne

Bratislavská štátna záchranka bude mať nového šéfa

Minister zdravotníctva Ivan Uhliarik vyhlásil výberové konanie na obsadenie funkcie riaditeľa v šiestich veľkých štátnych nemocniciach, ako aj v štátnej Záchrannej a dopravnej zdravotníckej službe Bratislava.

Šéfa Univerzitnej nemocnice Bratislava Miroslava Vaďuru odvolal minister pre medializovaný odpredaj pozemkov na Kramároch ešte koncom júla. Riaditeľa Univerzitnej nemocnice L. Pasteura Košice, ako aj šéfov fakultných nemocníc v Banskej Bystrici, Nových Zámkoch a Prešov a detskej fakultnej v Košiciach zase k 30. septembru. Dôvodom boli neuspokojivé hospodárske výsledky.

Podrobnosti o odvolaní riaditeľa štátnej bratislavskej záchranky Borisa Moťovského známe nie sú. Agentúra SITA o ne požiadala ministerstvo. Počas pôsobenia Moťovského na čele Záchrannej a dopravnej zdravotníckej služby Bratislava však spoločnosť vyhlásila medializovaný tender na nákup 140 sanitiek. To že pri ňom porušila zákon potvrdil aj Úrad pre verejné obstarávanie.

Prihlášky do výberového konania môžu záujemcovia o uvedené posty zasielať do 29. októbra 2010. K predpo­kladom na získanie postov patrí vysokoškolské vzdelanie druhého stupňa, odborná prax 5 rokov, občianska a morálna bezúhonnosť, ako aj projekt stratégie a rozvoja organizácie. Ten by mal byť podľa údajov z internetovej stránky zameraný okrem iného na zabezpečenie vyrovnaného hospodárenia, zefektívnenie chodu organizácie, či zvýšenie efektívnosti vo využívaní finančných zdrojov určených na poskytovanie zdravotnej starostlivosti.

Zdroj: SITA, Foto: SITA/Jozef Jakubčo

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM