Rôzne

Bratislavská Nostalgia oslavuje štvrťstoročnicu. Na oslavu je pozvaný vzácny hosť

Oslávte vo vynovených priestoroch Nostalgie štvrťstoročnicu neobyčajného kina, ktoré za svojej existencie uviedlo viac ako 5-tisíc predstavení.

Ilustračný obrázok k článku Bratislavská Nostalgia oslavuje štvrťstoročnicu. Na oslavu je pozvaný vzácny hosť
3
Galéria

Pri príležitosti svojho jubilea uvedie v piatok 7. októbra o 18:00 hod. najnovšiu animovanú verziu slávneho rozprávkového príbehu Malý princ o skutočnom priateľstve, na ktorú budú mať diváci voľný vstup.

Do vesmíru za Malým princom

Hlavnou postavou najnovšieho spracovania rozprávkového príbehu na motívy slávnej knihy Antoina de Saint-Exupéryho a špeciálnym hosťom na plátne zároveň, je malé dievčatko, ktoré sa jej mama snaží pripraviť na skutočný svet dospelých. Plány jej ale naruší sused, letec, ktorý vlastne nikdy poriadne nevyrástol.

Ten svojej novej kamarátke predstaví neobyčajný svet, v ktorom nie je nič nemožné. Svet, ktorý mu pred dávnou dobou priblížil Malý princ. Zvedavé dievčatko sa vydáva so svojím sprievodcom na kúzelnú cestu do vlastnej predstavivosti a fantázie, do vesmíru za Malým princom. Tu nachádza svoje stratené detstvo a zisťuje, že priateľstvo je vzťah, na ktorom v živote najviac záleží, a že to, čo je pre človeka najdôležitejšie, je možné rozpoznať iba srdcom.

Za 25 rokov svojej existencie uviedla Nostalgia viac ako 5-tisíc predstavení s celkovou návštevnosťou takmer 600-tisíc divákov.

Malý princ / piatok / 18:00 hod. / Nostalgia, Kinosála Spoločenského domu NIVY, Súťažná 18

V júni 2011 musela Nostalgia ukončiť svoje 20-ročné pôsobenie na Stavebnej fakulte, kde fungovala ako filmový klub. Po čase našla nový domov v kinosále Spoločenského domu NIVY.

Začiatkom jesene vďaka významnej podpore Audiovizuálneho fondu, ústretovosti spoločnosti Cultus a Mestskej časti Ružinov prešla ako Prvé klasické kino v Bratislave kompletnou digitalizáciou, ktorá zahŕňa ozvučenie Dolby Surround 5.1 a digitálny projektor s 2D i 3D technológiou. V prevádzke budú naďalej i klasické 35 mm premietačky.

Program kina na najbližšie dni nájdete TU.

Čítajte aj: Po letnej rekonštrukcii dnes slávnostne otvoria vynovené Kino Nostalgia

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM