Správy Samospráva

Bratislavčania, tešte sa! Vianočné trhy budú aj na Hviezdoslavovom námestí

Vianočný strom budú na námestí osádzať 16. novembra.

Ilustračný obrázok k článku Bratislavčania, tešte sa! Vianočné trhy budú aj na Hviezdoslavovom námestí
26
Galéria
Zdroj: TASR

Na Hviezdoslavovo námestie v bratislavskom Starom Meste sa po dvoch rokoch opäť vracajú vianočné trhy. Ich otvorenie je naplánované na 25. novembra, keď bude mestská časť zároveň rozsvecovať vianočný stromček.

Aj adventný veniec

Chýbať nebude ani tradičný adventný veniec, ktorého sviece budú rozsvecovať počas predvianočných týždňov. Pre TASR to uviedol hovorca Starého Mesta Matej Števove.

Vianočný strom budeme na Hviezdoslavovom námestí osádzať 16. novembra. Bude to smrek pichľavý, ľudovo nazývaný ‚strieborná jedlička‘. Vysoký asi 14 metrov a je z bratislavského Nového Mesta,“ priblížil Števove.

Otvorenie trhov

Jeho rozsvietenie je naplánované na 25. novembra, keď by mala mestská časť zároveň otvárať vianočné trhy. Dohodnutých má 29 predajcov, ďalšie dva stánky budú mať charitatívne organizácie. „Na Rázusovom nábreží tento rok stromček nebude z dôvodu slávnostného odhalenia a sprístupnenia protokolárneho miesta Hrob neznámeho vojaka,“ poznamenal Števove.

Po dvojročnej pandemickej pauze sa vianočné trhy vrátia aj do Petržalky. Naplánované sú od 26. novembra do 22. decembra na Námestí republiky. Atmosféru dotvorí takmer desaťmetrový smrek zo Stupavy.

Témy, ktoré hýbu Bratislavou

Vianočné trhy v Bratislave 2019
26
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM