Kultúra

Bratislavčania, tešte sa! Po pandemickej pauze budú v centre opäť VIANOČNÉ TRHY

Piatky a soboty budú patriť koncertom, nedele rodinám s deťmi.

Ilustračný obrázok k článku Bratislavčania, tešte sa! Po pandemickej pauze budú v centre opäť VIANOČNÉ TRHY
Zdroj: TASR

Do Bratislavy sa tento rok po pandemickej prestávke opäť vrátia tradičné vianočné trhy. Konať sa majú od 24. novembra do 22. decembra na Hlavnom a Františkánskom námestí. Informuje o tom Bratislavská organizácia cestovného ruchu – Bratislava Tourist Board (BTB) na webovej stránke.

Trhy s programom

Adventný čas po niekoľkoročnej prestávke opäť spestria vianočné trhy a sprievodný program,“ pozýva mestská organizácia.

Súčasťou trhov bude opäť vianočný stromček, ktorý osadia na Hlavnom námestí. „V starej Bratislave bol symbolom nielen Vianoc, ale i ľudskej spolupatričnosti, ktorú miestni vnímali ako hlavné posolstvo sviatkov,“ podotýka BTB.

Hlavné námestie bude zároveň patriť aj celomestským vianočným trhom. Vianočne ladený program bude pripravený na Františkánskom námestí.

Piatky a soboty budú patriť koncertom, nedele rodinám s deťmi. Na Primaciálnom námestí sa budú môcť návštevníci opäť poprechádzať po Vianočnom lese. Do jeho prípravy sa opäť zapoja bratislavské základné a základné umelecké školy.

Adventný program sa bude konať aj v Koncertnej sieni Klarisky. Vianočné trhy či tematický program plánujú aj viaceré mestské časti.

Témy, ktoré hýbu Bratislavou

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM