KAW Rôzne Správy

Bratislavčania, tešte sa na ZASNEŽENÝ víkend! Bude biela perina stačiť na sánkovanie?

Na Slovensko dorazí ďalšie sneženie. Nádielku môžeme čakať v hlavnom meste už v noci na sobotu.

Ilustračný obrázok k článku Bratislavčania, tešte sa na ZASNEŽENÝ víkend! Bude biela perina stačiť na sánkovanie?
27
Galéria
Zdroj: TASR/Dano Veselský

Počasie na Slovensku v uplynulých hodinách ovplyvnil studený front, ktorý priniesol veľmi dynamické počasie a sneženie. V piatok sneží najmä na severe a v noci má doraziť ďalšia vlna zrážok aj nad Bratislavu. Informuje o tom portál Imeteo.

Perinbaba v akcii

Od západu začne v noci naše územie ovplyvňovať teplý front, ktorý prinesie ďalšie zrážkové pole. „To by malo byť najvýraznejšie na západnom Slovensku a predovšetkým v okolí nášho hlavného mesta, kde zrážkové pole teplého frontu prinesie najvýdatnejšie zrážky,“ uvádza Imeteo.

Podľa meteorológov by mohlo v Bratislave a okolí napadnúť v sobotu okolo 4 cm snehu. Biela perina by mala pokryť aj ďalšie časti západného a severozápadného Slovenska, kde by malo napadnúť od 1 do 3 cm snehu.

Ak sa chystáte na cesty, pripravte sa na to, že snežiť bude aj na severe našej krajiny. „Tu však sneženie nebude prinášať front, ale vlhké severné prúdenie, ktoré prináša sneženie už aj v týchto chvíľach. Naša oblasť sa totiž nachádza medzi tlakovou výšou so stredom nad západnou Európou a tlakovou nížou so stredom nad Pobaltím a práve medzi týmito dvoma tlakovými útvarmi prúdi do našej oblasti studený vzduch od severu,“ doplnil portál Imeteo.

Fotografia je ilustračná

Témy, ktoré hýbu Bratislavou

Sneh v Bratislave, 9. december 2021
27
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM