Rôzne

TOTO poteší nielen cestovateľov: Z hlavného mesta môžete letieť priamo do Atén!

Na bratislavskom Letisku M. R. Štefánika pribudlo ďalšie priame letecké spojenie, tentoraz priamo do gréckej metropoly, Atény. Pravidelnú linku odštartovala vo štvrtok (14. 9.) letecká spoločnosť Aegean, člen aliancie Star Alliance.

Ilustračný obrázok k článku TOTO poteší nielen cestovateľov: Z hlavného mesta môžete letieť priamo do Atén!
Zdroj: Facebook.com/Letisko Bratislava / Airport Bratislava

Informovala o tom hovorkyňa bratislavského letiska Veronika Tóthová.

Priama linka do metropoly Grécka bude prevádzkovaná dvakrát týždenne, a to v pondelok a vo štvrtok. Po období pandémie sa tak na Letisko M. R. Štefánika vrátila opäť letecká linka, ktorá spojila Bratislavu s Aténami. Toto letecké spojenie bolo pred pandémiou prevádzkované nízkonákladovou leteckou spoločnosťou až do začiatku roka 2020.

„Je to výsledok spoločného úsilia priniesť pre cestujúcich možnosť letieť oceňovanou leteckou spoločnosťou. Atény sú zároveň výbornou prestupnou bránou na grécke ostrovy a do ďalších destinácií v Afrike či v Ázii. Na druhej strane je to tiež šanca oživiť turizmus na Slovensku,“ zdôraznil generálny riaditeľ Letiska M. R. Štefánika, Dušan Keketi.

Aegean a jej dcérska spoločnosť Olympic Air v roku 2022 prepravili 12,5 milióna cestujúcich. Plán letov na rok 2023 zahŕňa sieť 165 destinácií v 46 krajinách.

Aegean je členom globálnej leteckej aliancie Star Alliance a v rámci ocenenia Skytrax World Airline Awards bola už 12. rok po sebe a 13-krát za posledných 14 rokov ocenená ako najlepšia regionálna letecká spoločnosť v Európe.

KLIKNITE aj na tieto články:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM