Zuzana Vajayová Rôzne

Bratislava žila kariérou, Košice budú tiež

9. – 10. marca bola bratislavská Incheba už počas poludnia zaplnená tisíckou študentov a absolventov vysokých škôl, ktorí sa prišli pozrieť na najväčší pracovný veľtrh na Slovensku.

Usporiadateľom podujatia bola už po šestnástykrát študentská organizácia AIESEC s podporou ministra práce, sociálnych vecí a rodiny Jozefa Mihála. Po prvýkrát sa podujatie organizuje aj na východe Slovenska. Už 6. – 7. apríla v Hoteli Centrum v Košiciach budú hľadať spoločnosti talenty na trhu práce.

Počet študentov marketingu, ekonómie, financií, i technických smerov sa vyšplhal na tri tisícky. Mali možnosť osobne osloviť viac ako 60 firiem, popredných slovenských zamestnávateľov, a zistiť viac o rôznych pracovných príležitostiach. Neoddeliteľnou súčasťou Národných Dní Kariéry (NDK) bol sprievodný program s názvom Talenty na trhu práce. Program bol rozdelený na dve časti Zamestnaj sa alebo Rozbehni sa! Práve iniciatíva Rozbehni sa bola novinkou na podujatí a tešila sa hneď veľkej návštevnosti. Zaujímavé diskusie s podnikateľmi, ktorí odštartovali vlastný biznis od nuly už v mladom veku, poskytli množstvo podnetných nápadov a tipov na úspech. Vďaka tréningom na tému Ako uspieť na trhu práce získali návštevníci viacero rád od odborného garanta podujatia Lugera & Maklér.

„Údaje o stave, národnosti, prípadne nevhodná fotografia dokážu zamiešať výberový proces. Mnoho študentov uvádza vo svojich životopisoch nepodstatné údaje.“

Monika Voláková, Lugera & Maklér

Ak ste nestihli podujatie v Bratislave, tak máte stále príležitosť osloviť cez 30 firiem na NDK v Košiciach. Už 6. – 7. apríla v priestoroch Hotela Centrum vás čakajú prezentácie, tréningy i rôzne workshopy. Nájdite si prácu vo firmách ako Accenture, AT&T, DELL, IBM, Lidl, Pricewaterhou­seCoopers, Slovak Telekom alebo VÚB banka.

Viac informácií o podujatí nájdete na stránke www.ndk.sk !

Zdroj: Petra Kováčová, Martina Trepáková

Dni kariery
6
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM