Správy

Vodiči, pozor! Výstavba obchvatu si vyžiada v najbližších dňoch dopravné obmedzenia

Vodiči v Bratislave a jej okolí musia počítať v najbližších dňoch a týždňoch s ďalšími dopravnými obmedzeniami.

Ilustračný obrázok k článku Vodiči, pozor! Výstavba obchvatu si vyžiada v najbližších dňoch dopravné obmedzenia
Zdroj: TASR

V súvislosti s výstavbou bratislavského nultého obchvatu, diaľnice D4 a rýchlostnej cesty R7, musia vodiči v Bratislave a jej okolí počítať v najbližších dňoch a týždňoch s ďalšími obmedzeniami. Informoval o tom koncesionár projektu, spoločnosť Zero Bypass Limited.

Dopravné obmedzenia

Od soboty (12. 10.) do nedele (13. 10.) je naplánovaná čiastočná uzávera ulice Pri mlyne v dĺžke zhruba 220 metrov v pravom jazdnom pruhu v smere I/61 – Vajnory centrum. „Dôvodom je rekonštrukcia havarijného stavu vozovky. Doprava bude počas dňa riadená regulovčíkmi dopravy a v noci pomocou prenosnej svetelnej signalizácie,“ spresnil koncesionár.

Zo soboty na nedeľu bude od polnoci do 4:00 hod. naplánovaná úplná uzávera zjazdovej vetvy v smere z diaľnice D1 Petržalka – Ružinov. Dôvodom je rekonštrukcia mostného objektu na mimoúrovňovej križovatke Prievoz v úseku Slovnaftská – D1 Trnava, kde je potrebné osadiť ochrannú skruž pre bezpečnosť premávky. „Obchádzková trasa povedie po miestnych komunikáciách a bude značená prenosným dopravným značením,“ uviedol koncesionár.

Plánované uzávery

Od piatka od zhruba 22:00 hod. do pondelka (14. 10.) do 4:00 hod. je naplánovaná uzávera zjazdu z diaľnice D2 v smere Maďarsko – Kittsee. Obchádzková trasa bude vedená po diaľničnom zjazde v smere Maďarsko – Jarovce, následne cestou III/1020 a I/2 smerom na kruhový objazd v Petržalke (Slnečnice) a ďalej späť na Kittsee. „Dôvodom je osádzanie prefabrikovaných nosníkov budúceho mosta na diaľnici D4 v križovatke Jarovce (križovanie D4/D2),“ priblížil koncesionár.

Od piatka 25. októbra od asi 22:00 hod. do pondelka 28. októbra do 4:00 hod. je naplánovaná uzávera kolektora diaľnice D2 v smere Bratislava – Maďarsko, zjazd z diaľnice D2 v smere Bratislava – Jarovce a taktiež zjazd z diaľnice D4 Jarovce v smere na Maďarsko. Obchádzková trasa pre smer D2 Bratislava – Maďarsko bude vedená cez diaľničnú križovatku D2 Pečňa, následne po ulici Bratskej a Panónskej ceste smerom na kruhový objazd Petržalka (Slnečnice). Pre smer Jarovce – Maďarsko bude obchádzková trasa vedená po ceste I/2 smerom na Rusovce a Rajku. Obmedzenia budú pre práce na osádzaní prefabrikovaných nosníkov budúceho diaľničného mosta na diaľnici D4 v križovatke Jarovce (križovanie D4/D2).

Obchádzkové trasy

Od štvrtka 31. októbra zhruba od 22:00 hod. do pondelka 4. novembra do 4:00 hod. je naplánovaná uzávera diaľnice D2 v oboch smeroch. Obchádzková trasa pre smer D2 Maďarsko – Petržalka povedie zjazdom D2 Maďarsko – Jarovce, následne po ceste III/1020 a napojí sa na cestu I/2. Obchádzková trasa pre smer D2 Petržalka – Maďarsko bude vedená po kolektore D2 v smere na Maďarsko. Od piatka 8. novembra do pondelka 11. novembra rána je tiež naplánovaná úplná uzávera cesty III/1020 Petržalka – Jarovce v oboch smeroch. Obchádzková trasa povedie cez Rusovce. Dôvodom sú práce na vkladaní prefabrikovaných nosníkov budúceho mosta D4 nad cestou III/1020.

Koncesionár upozorňuje, že informácia o uzávere Vinohradníckej ulice v Bratislave, ktorá sa mala začať v sobotu, je nesprávna. „Zhotoviteľ síce uzáveru spolu s obchádzkovými trasami plánuje, no pred začiatkom platnosti dopravných obmedzení bude informácia včas oznámená všetkým dotknutým organizáciám, ako aj širokej verejnosti, aby sa na ňu mohli vodiči pripraviť,“ spresnil.

Ak chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM