Samospráva

V Záhorskej Bystrici otvorili vynovenú škôlku

V najmodernejšej škôlke v meste je po rekonštrukcii celkovo osem tried pre 190 detí.

Ilustračný obrázok k článku V Záhorskej Bystrici otvorili vynovenú škôlku
7
Galéria
Zdroj: Bratislava - Záhorská Bystrica

Nadstavba materskej školy rozšírila škôlku o tri nové triedy. Deti už nemusia byť v náhradných priestoroch v Spoločenskom dom, v športovej hale a na fare.

Dnes má celkovo osem tried pre 190 detí. Počas stavebných prác sa tiež obnovila fasáda, urobila výmena elektroinštalácie i podlahových krytín v pôvodných častiach budovy. Pribudla aj nová jedáleň.

Pomohla eurodotácia

Samospráva informovala, že náklady rekonštrukcie boli 900-tisíc eur. Približne dve tretiny tvorí eurofondová dotácia, zvyšok boli peniaze z vlastného rozpočtu Záhorskej Bystrice.

„Priestranné svetlé priestory s moderným vybavením, kvalitnými technológiami a neštandardným vzhľadom patria k najkrajším a najmodernejším v celej Bratislave a možno aj na celom Slovensku,,“ uviedol v stredu pri oficiálnom otvorení starosta Jozef Krúpa (nezávislý).

Ambíciou samosprávy v Záhorskej Bystrici je od školského roka 2020/21 prijať do škôlky všetky deti, ktoré k septembru dosiahnu tri roky a majú trvalý pobyt v mestskej časti.

Tento rok plánuje tiež vybudovať osem nových tried základnej školy a pokračovať v revitalizácii školského areálu, kde pribudne tartanová bežecká dráha a detské ihriská.

Chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Bratislavy a okolia? Sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: Bratislava24.sk/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM