Rôzne

Skvelá správa pre rodičov z Ružinova: V mestskej časti pribudne od septembra nová škôlka

Mestská časť tak bude mať po novom v zriaďovateľskej pôsobnosti 12 materských škôl a 11 elokovaných tried.

Ilustračný obrázok k článku Skvelá správa pre rodičov z Ružinova: V mestskej časti pribudne od septembra nová škôlka
3
Galéria
Zdroj: TASR

V Ružinove pribudne od septembra nová materská škola (MŠ) na Borodáčovej ulici. Rozhodli o tom tento týždeň ružinovskí miestni poslanci schválením všeobecne záväzného nariadenia (VZN) ako posledný krok pre jej oficiálne zriadenie. Nová škôlka s dvoma triedami bude mať kapacitu 44 detí.

Škôlka vedľa školy

„Sú to priestory, ktoré vznikli vedľa základnej školy prerobením miestností v pavilóne B, takže to bude fungovať veľmi efektívne a integrovane v priestore, ktorý ľudia z okolia poznajú,“ uviedla Tatiana Tóthová, riaditeľka komunikačného oddelenia ružinovského miestneho úradu.

Celkové investície boli približne 200-tisíc eur, okrem samotných tried vzniklo napríklad aj vonkajšie ihrisko. Suma však nie je konečná, ďalšie náklady si vyžiada prevádzka škôlky. „Prihlasovanie bolo ukončené a v najbližšom čase by mali rodičia dostať vyrozumenie,“ poznamenala Tóthová.

Mestská časť tak bude mať po novom v zriaďovateľskej pôsobnosti 12 materských škôl a 11 elokovaných tried. Tie bude navštevovať viac ako 2200 detí. „Od januára by mohlo pribudnúť ďalších približne 60 nových miest na Stálicovej a Banšelovej ulici, ale, samozrejme, hľadajú sa aj ďalšie priestory, ktoré by sa mohli využívať týmto spôsobom,“ dodala Tóthová.

Ak chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM