Rôzne

Väčší komfort pre pacientov: V Bratislave pribudlo moderné diagnostické pracovisko

Prístroj, ktorým je pracovisko vybavené, ponúka nadštandardnú kvalitu obrazu a zároveň poskytuje mnoho špeciálnych aplikácií.

Ilustračný obrázok k článku Väčší komfort pre pacientov: V Bratislave pribudlo moderné diagnostické pracovisko
Zdroj: TASR

Vďaka modernému vybaveniu sa pred plánovanými operáciami bude v ružinovskej poliklinike dať precíznejšie diagnostikovať mozog aj špecifické vyšetrenia pohybového a cievneho systému, brušnej dutiny a panvy. Informovala Barbora Kováčová zo spoločnosti Pro Diagnostic Group, ktorá centrum prevádzkuje.

Výhodou je kratší vyšetrovací čas, vyšší komfort a možnosť vyšetriť pacientov s hmotnosťou až do 250 kilogramov.

Najmodernejšie na Slovensku

„Prístroj, ktorým je naše pracovisko vybavené, nám ponúka nadštandardnú kvalitu obrazu a zároveň poskytuje mnoho špeciálnych aplikácií, ktoré využijeme pri rýchlejšej a presnejšej diagnostike,“ doplnila primárka nového pracoviska Patrícia Lakomá.

Nové centrum magnetickej rezonancie patrí medzi najmodernejšie na Slovensku a ponúka vysokú kvalitu obrazu a zobrazovacej diagnostiky aj rozšírené neurologické zobrazovanie mozgu pre precíznejšiu diagnostiku.

Digitálna technológia umožňuje napríklad zobrazenie lézií chrupavky, šliach, väzov a kostnej drene. Ponúka tiež neinvazívne vyšetrenie ciev, mozgu a krku, hrudníka, brucha a periférnych oblastí tela použitím nekontrastných techník. Umožňuje tiež kompletnú diagnostiku ženských orgánov a patologických zmien prostaty.

Chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Bratislavy a okolia? Sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM