Rôzne

Výstavba heliportu v nemocnici v Ružinove mešká

Okrem heliportu nemocnicu čaká aj rekonštrukcia za plného chodu. Potrvá zhruba päť rokov.

Ilustračný obrázok k článku Výstavba heliportu v nemocnici v Ružinove mešká
Zdroj: TASR

Vybudovanie heliportu Univerzitná nemocnica v Bratislave (UNB) avizovala ešte v auguste minulého roka. Stále mu však chýba stavebné povolenie.

Obstarávanie sa skončilo

„Verejné obstarávanie na výstavbu heliportu bolo ukončené, v priestoroch výstavby sme zrealizovali čistiace práce a potrebné úpravy potrebné pre začatie výstavby. V súčasnosti robíme všetky potrebné procesy súvisiace s vydaním stavebného povolenia. Po jeho vydaní a nadobudnutí právoplatnosti pristúpime k samotnej výstavbe,“ povedala hovorkyňa UNB Eva Kliská.

Je navrhovaný ako vyvýšená železobetónová konštrukcia umiestená samostatne vedľa objektu monobloku. S ním by by ho mala prepojiť asi osemmetrová lávka pre peších.

Okrem toho by mal byť priamo spojený s komplexom operačných sál a vertikálne priamo prepojený na činnosť urgentného príjmu.

Očakávaná rekonštrukcia

Ministersrvo zdravotníctva v júni avizovalo, že nemocnicu čaká rozšírenie operačných sál, vybudovanie nového opláštenia budovy a vynovenie izieb pre pacientov, tiež výstavbu parkovacích domov.

Rekonštrukcia by sa mala robiť za plného chodu nemocnice a trvať by mala zhruba päť rokov.

Chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Bratislavy a okolia? Sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM